Blog

Hírek, érdekességek és hasznos bejegyzések

Olvass a kastélyszállóról,  Szirák és Nógrád megye történelméről és látnivalóiról, szabadidős tevékenységekről, egészségről, wellnessről, és egyéb érdekességekről.

  • Összes
  • Egészség, wellness
  • Érdekességek
  • Esküvőszervezés
  • Hírek
  • Természet és látnivalók

Vintage esküvő zöld környezetben

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vidéki környezetben tartott vintage kastély esküvők. Nem könnyű azonban olyan helyszínt találni, ahol nemcsak a lakodalmat lehet lebonyolítani, hanem a vendégsereget is el tudják szállásolni. A Teleki-Degenfeld kastélyunkban azonban nemcsak a szervezésben segítünk, hanem szobákat is biztosítunk a megfáradt ünneplők számára. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen előnyei vannak a zöld […]

Milyen egy hangulatos kastély esküvő?

Esküvőt szervezhetünk a megszokott rendszerben, vintage stílusban vagy akár tarthatunk kastélyban is. A legtöbb hely modern hozzáállással és történelmi környezettel várja az ifjú párt. De vajon milyen egy elegáns és hangulatos esemény egy ilyen helyszínen? Ebből a cikkből minden kiderül!

Három híres sztáresküvő kastélyban

Bármiről is álmodozik az ifjú pár, egy különleges helyszínnel igazán felejthetetlenné tehető a nagy nap. Választáskor sok minden szóba jöhet, de egy kellemes kastély esküvő biztosan örökké emlékezetes marad. Ezt könnyedén össze lehet egyeztetni a menyegző és a személyiségünk stílusával egyaránt. Erre már a sztárpárok is rájöttek, hiszen egyre többen választanak különleges helyszíneket, ahol összeköthetik […]

Mit jelentenek a virágok? Beszélj a nyelvükön!

A tavasz magával hozza a természet feléledését. Reggel madárcsicsergésre kelünk, napsütésre, a virágok kibontják szirmaikat, zöldbe borul a világ. Az egyik legjobb érzés, mikor hazaérünk és otthon is egy szép virágcsokor vár minket, mindig ott illatozik az asztalon és az esetleges melankolikus pillanatban elég rápillantani, megszagolni és egyből átjárja lelkünket a tavasz érzése. 

Tavaszi egészségmegőrzés

Itt a tavasz, ami az évnek az a pontja, amikor a szürke hétköznapokat végre egy kicsit magunk mögött hagyhatjuk. Az idei tavaszt kicsit másképp indítjuk, ezért is fontos az, hogy egészséges életet éljünk és adjunk egy kis erősítést az immunrendszerünknek, hiszen úgy a tavasz gondtalan és fitt lehet.

Tavasz várás!

Közeleg a március, ami a tavasz kezdetét is jelenti. A természet kirügyezik, friss, zöld színt vesz fel, a virágok elkezdik bontogatni szirmaikat és a kisállatok előbújnak téri rejtekükről. A tavasz csodájával a tavaszi népszokások is felidéződnek. Nézzük, miket tartogat a március!

Valentin nap, Bálint nap régen!

Magyarországon a Bálint nap kedvelt népi ünnep volt. Számos jóslat tartozott a naphoz, legenda kapcsolódik Szent Bálint ( Szent Valentin) nevéhez, de egy közös bennük, mindegyik a szeretethez, termékenységhez, pártaláláshoz kapcsolódik.

Farsangi hagyományok

A farsang időpontja változó. A kezdete mindig január hatodika, azaz vízkereszt napja, a vége viszont évről évre változik, eshet akár február vagy március elejére is. Idén, 2020-ban a farsang február 26-án ér véget

Szerencse, egészség, boldogság az új évben!

Eljött a 2020 is. Bizonyos babonákra már senki se emlékszik, de vannak amik újra és újra előkerülnek jeles ünnepek alkalmával. Nézzük most azokat az ételeket, amik szerencsét hoznak nem csak itthon, de a világ számos pontján. A szerencse az, amiből sosem elég!