Programajánló

Palócföld látványosságaiból, természeti csodáiból és érdekességeiből állítottuk össze az alábbi programcsokrot, melyet szívből ajánlunk kirándulni, kikapcsolódni vágyó vendégeink figyelmébe.

Malom Udvar

Bér, Táncsis út 9.

A Malom Udvar az első magyar-fülöp-szigeteki fúziós étteremmel rendelkező hely, ahol két kultúra békében megfér egymás mellett. Számos programlehetőség vár rátok ebben a csodálatos környezetben is.

Távolság: 6 km

Béri andezitömlés

Bér

A béri andezitömlés meglátogatása, ahol több millió évvel ezelőtt vulkánok működtek, egy tökéletes hétvégi program lehet, ha különleges és felejthetetlen élményekkel szeretnénk gazdagodni.

Távolság: 6 km

Andezit Fogadó

Bér

Bér vadászkastélya szeretettel várja a kicsiket és nagyokat számos kikapcsolódást nyújtó programmal. Parasztházak, csárda, szabadon tartott lovak, pávák, tevék… A dombokkal körülvett falucskában nem csak nyugalom, de gyönyörű kilátás is vár!

Távolság: 7 km

Vanyarci babamúzeum

Vanyarc

A vanyarci babamúzeum meglátogatása remek időtöltés lehet azok számára, akiket érdekelnek a múlt kincsei, és szívesen megtekintenék az ottani népviselet babákon bemutatott kicsinyített mását.

Távolság: 8 km

Kálvária-hegy

Buják

A Kálvária-hegyen megismerhetitek a barokk stílusú Anna-Kápolna történetét, amely egy “remete lak” volt. Látogassátok meg a Kálváriát, ahol a kőkereszt és a szobrok mellett a tájat is megcsodálhatjátok!

Távolság: 14 km

Bujáki Várrom

Buják

A megannyi ostromon átesett Bujáki Várromhoz számos ösvényen feljuthattok, hogy megtekintsétek a romokat. Az út meredekségét kárpótolja a csodálatos 360 fokos kilátás! Ha szép az idő, megéri ide ellátogatni és túrázni egyet a természetben, friss levegőn.

Távolság: 15 km

Apci tengerszem

Apc, Széles-kő bányató

A világ zajától távol, a természet csodáihoz közel: az apci tengerszem tökéletes választás a kikapcsolódásra és a szórakozásra vágyóknak egyaránt, ha fürdőzni, búvárkodni, horgászni, vagy csak kirándulni szeretnénk egyet a természet lágy ölén.

Távolság: 18 km

Gyöngyös Állatkert

Gyöngyös, Damjanich út 31.

A gyöngyösi állatkertben számtalan hazai, illetve a világ más tájain élő egzotikus állatfajjal találkozhatunk, a gyermeket pedig szórakoztató, színes programok is várják!

Távolság: 18 km

Szent Kereszt kút

Szurdokpüspöki, Rákóczi Ferenc u. 15.

A Szurdokpüspöki szentkút kiváló helyszín lehet a természetbe és kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyók számára. Tapasztaljátok meg a pozitív energiák feltöltő, gyógyító hatását!

Távolság: 18 km

Múltunk Háza

Szurdokpüspöki, Szabadság tér 17.

A Szurdokpüspökiben található Múltunk Házában betekintést nyerhettek a múlt értékes gyűjteményeibe, kincseibe.

Távolság: 18 km

Diósi Tanösvény

Szurdokpüspöki

A Diósi tansövény a Mátra egyik új útvonala. A 3 órás túra alatt megcsodálhatjátok a természeti értékeket, növény- és állatvilágot. Frissüljetek fel a Delelő és a Gúnár-kút vízével! Legyetek igazi kalandorok!

Távolság: 18 km

Sasbérci kilátó

Buják

A Sasbérci Kilátó, mely a környék egyik legszebb kilátópontja, gyönyörű panorámával várja a látogatókat, köztük a rövidebb kirándulásokat kedvelő kisgyermekes családokat is.

Távolság: 20 km

Megvilágosodás-Sztúpa

Becske, Csiga-hegy

A Cserhát vonulatai között elhelyezkedő kicsi buddhista sztúpa kiváló hely nyugodt szemlélődésre. Gyönyörködhetünk az építményben, és rengeteg hasznos információt megtudhatunk a magyarországi buddhista életről és a legfőbb tanítókról.

Távolság: 21 km

Vadászati Múzeum

Hatvan, Kossuth Lajos tér 24.

A Vadászati Múzeumban számos állandó kiállítást tekinthettek meg. Vadászmesterség története, Kárpát-medence élőhelyei és vadfajai, Halászmesterség, Grassalkovichkastély világa és még sok más izgalmas élmény vár rátok!

Távolság: 28 km

Hollókő Palócfalu

Látogassatok el egy igazi magyar hagyományőrző helyre! Hollókőn palóc parasztcsaládok közé csöppenhettek. Vegyetek részt kézműves programokban, nézzetek szét a múzeumokban, látogassátok meg az Óvárost, menjetek végig a tanösvényeken, ismerkedjetek meg a Hollókői várral!

Távolság: 33 km

Mátraverebély – Szentkút

Mátraverebély-Szentkút 14.

Magyarország egyik legrégebbi és leglátogatottabb zarándokhelye a Mátraverebélynél található Szentkút. Kiránduljatok egyet a csodás, hűvös völgyben fekvő forráscsoport, remetebarlangok, és barokk stílusú kegytemplomok közelében!

Távolság: 39 km

Mátra és környéke

Látogass el a Mátrához és környékéhez, ahol Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, valamint számtalan szórakoztató és kikapcsolódást nyújtó élmény és helyszín vár mindenkire, többek közt a Mátrafüredi kutyafogat túra, a mátraszentistváni Sípark, a Mátravasút, és még rengeteg más színes program!

Távolság: 45 km