Vadászati módszer – kotorékozás

Vadászati módszer – kotorékozás

szirakadminszirakadmin január 21, 2017 Vadászat

Mai bejegyzésünkben egy különleges vadászati módszer bemutatásra kerül előtérbe. Már korábbi cikkeinkben volt róla szó, hiszen lehetetlenség segítség nélkül vadászni, ha kisebb állatokra lövünk.

Újévi vadászat – ismerd meg az erdőt

Újévi vadászat – ismerd meg az erdőt

szirakadminszirakadmin január 1, 2017 Vadászat

Az újévi vadászat fontos egy vadász életében, hiszen új célokat tűz ki maga elé és próbálja azokat teljesíteni. Felvetődik a kérdés, hogy vajon mik lehetnek egy cserkelő fogadalmai? Nos, a következő sorokból megtudhatod a válaszokat!

Görények a vadászatban

Görények a vadászatban

szirakadminszirakadmin december 17, 2016 Vadászat

A kicsiny, de annál inkább harcosabb fajtát már régóta vetik be a terepen. A görények a vadászatban már időszámításunk előtt is nagyon elterjedtek.

Trófeák a vadászatban

Trófeák a vadászatban

szirakadminszirakadmin november 28, 2016 Vadászat

A vadászatban az elsődleges cél a zsákmány megszerzése, a trófeák begyűjtése. Kifigyelni és elkapni az állatot. A cél sokszor szentesíti az eszközt. Kérdés, hogy mi történik az elejtett állattal a későbbiekben?

Vadászkutyák idomítása

Vadászkutyák idomítása

szirakadminszirakadmin október 16, 2016 Vadászat

A vadászkutyák felbecsülhetetlenek, ezért nevelésükre nagyon nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen a tanításuk meghatározza majd, azt hogy hogyan segít a vadásznak a hajszolás közben és hogy ki tudja-e szagolni a vadat.

Vadászidény és tilalmi idők

Vadászidény és tilalmi idők

szirakadminszirakadmin október 10, 2016 Vadászat

Azoknak, akik vadásznak fontos tudni, hogy mikor vannak azok az időszakok, amikor legálisan vadászhatnak. Egyes fajokra külön fel kell hívnunk a figyelmet, hiszen nem mindegy, hogy mikor és mit lövünk le.