Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Egészség, wellness > A különböző masszázstípusok jótékony hatásai
A különböző masszázstípusok jótékony hatásai

A különböző masszázstípusok jótékony hatásai

szirakadmin szirakadmin október 18, 2016 Egészség, wellness

Te is gyakran érzed, hogy egy hosszú kimerítő hét után szükséged lenne a testednek és a lelkednek is egy kis felfrissülésre? Most megmutatunk olyan masszázstípusokat, amelyek biztosan feltöltenek és újult erővel vághatsz neki az eléd gördülő akadályoknak!

A masszázsoknak rengeteg fajtája van, amelyek mind-mind másra jók. Hiszed vagy sem, de a svéd masszázs és a mézes masszázs nem ugyanott fejti ki a hatását, ezért mindenképpen érdemes egy szakértővel konzultálni és elmondani neki a problémáidat.

A stresszt minden ember máshogyan dolgozza fel, van aki ideges és van, akinek a teste különböző pontjain fájdalom alakul ki, melyek egyre erősödnek.

A következőkben olyan masszázstípusokat veszünk górcső alá, melyek rendszeres használatával észreveheted az eredményeket és a mindennapokban felbukkanó stresszt is jobban tudod majd kezelni!

Svédmasszázs

Az egyik legjobban elterjedt masszázsfajta, amiről szinte már mindenki hallott. De tudod, azt is, hogy mire jó? Ha szeretnéd, hogy minden egyes testrészed át legyen masszírozva, akkor ezt neked találták ki. ??tmozgatja az izmokat, inakat, ízületeket. Elősegíti a helyes mozgásfunkció működését és a görcsös izmokat ellazítja. Masszírozás alatt gyúró és dörzsölő mozdulatokat használnak, melyek oldják a feszültséget.

Mézes masszázs

A pillanat, amikor rájössz, hogy a méznek van más felhasználási módja is. Az aranysárga nedű vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket tartalmaz nagy mennyiségben. Már több száz éve alkalmazzák. A méz bejut a bőr mélyébe és kiszívja a salakanyagokat. Ha szeretnéd a szervezeted megtisztítani, akkor ez az egyik legjobb választás. Erősíti az idegeket és az immunrendszert!

Szegment masszázs

A belső szervek megbetegedése miatt a bőrfelületen érzékenység mutatkozik. Szerencsére ezeket megfordíthatjuk. A bőrön és a kötőszöveten keresztül lehet hatni a szervekre. Célja, hogy ezeket a betegségeket kezelje és a reflexzónában lehet ezeket masszírozni.

Iszappakolás

Kórházakban és gyógyfürdőkben alkalmazzák a leginkább. Elsőre persze még mindig furcsa lehet, azt olvasni, hogy iszappakolás, mert azonnal egy koszos sárréteg jut az eszünkbe, ami nem arról híres, hogy egészséges lenne, ha netán magunkra kenjük. A masszázs során Holt-tengeri iszapkészítményeket használnak, amelyek 40-42 fokra is fel lehetnek melegítve. Huszonhat féle ásványi anyagot tartalmaz, melyek fontosak a bőr számára! Nem csak tisztít, de felszívja a felesleges zsírokat és szennyeződéseket.

Rengeteg masszázsfajta közül választhatsz a Wellness részlegünkön! Az itt felsoroltak úgymond a legalapvetőbb kezelések közé tartoznak. Reméljük megtaláld a neked leginkább hatásos gyógymódot, ezáltal frissen és üdén vághatsz neki az elkövetkezendő napoknak.

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és töltsd nálunk pihenésed! További információkat honlapunkon kaphatsz vagy látogass el Facebook oldalunkra!