Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Természet és látnivalók > Bér-Patak menti nyárutó – Mit tartogat Szirák számodra ebben az időszakban?
Bér-Patak menti nyárutó – Mit tartogat Szirák számodra ebben az időszakban?

Bér-Patak menti nyárutó – Mit tartogat Szirák számodra ebben az időszakban?

Bizony van abban is sok-sok jó, hogy elérkeztünk a nyár végéhez, ősz elejéhez. Ezekben a napokban még gyönyörű és meleg időnk van, ugyanakkor már sokkal frissítőbb egy erdei séta, mint pár héttel korábban. A most következő bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy miért érdemes ebben az időszakban Szirákra látoganod! Figyelem! Izgalmas tippek következnek!  

Az év utolsó piknikje a kastélykertben

Nincs is jobb annál, amikor késő délután már kell pulcsit vagy vékonyabb kabátot húzni, de az idő még akkor is olyan kellemes, hogy az ember nem is akar behúzódni a szobájába. Ilyenkor egy nagy kutyasétáltatás, kinti puncsfőzés, vagy piknik hihetetlenül jól tud elsülni. Ebben az időszakban még a gyerekekért sem kell aggódnunk, még nem fáznak meg, de már a hőség sem gyötri őket, önfeledten játszhatnak a szabadban. Jön a tökszezon, egy jó kis őszi tematikájú piknik kinek ne lenne ínyére. A legszuberebb, hogy még éppen tombol a lecsószezon, de már kezdenek az őszi finomságok is megjelenni a zöldségesek polcain. Adjunk az ízkavalkádnak használjuk ki ezeket a napokat, vegyük elő a legpuhább pokrócokat és piknikezzünk még egy utolsó nagyot a szabadban!

Könnyű nyár végi túra a rég nem látott barátokkal

Így hogy már mindenki kellően kinyaralta, kipihente magát, megvoltak a fesztiválok, családi nyaralások, és a céges nyári kiruccanás is, nem nagyon van alibi arra, hogy miért ne menjetek el együtt valahová a rég nem látott cimbikkel. Ugye megvan az az érzés, amikor kissé bűntudatod van amiatt, hogy már megint nem jött össze az a közös sátorozás, vagy össznépi találkozó, vagy hogy nem tudtál ott lenni egy fontosabb szülinapon, évfordulón stb. Tökéletes alkalom a nyár vége arra, hogy kiköszörüljük ezeket a csorbákat. Ráadásul ezek a napok igazán meghitté teszik a barátokkal való “újra egymásra találást”, egy jó szalonnasütés, grillezés, szabadtéri kakaózás, netán borozás vagy egy erdei sétával összekötött nagybeszélgetés, őrülten nagy energiákat szabadít fel az emberben. Feltölt szeretet energiával és életerővel, ami elég lendület ad majd a szeptemberi hajrához. Arról már nem is szólva, hogy tettél valamit magadért és a kapcsolataidért.

Wellness és élmény valakivel, aki különleges számomra

Adni jó, és állítólag minél többet adunk annál többek leszünk ezáltal. Skandináviában szokás, hogy egy évben egyszer nyár végén vagy tavasz elején az emberek “hálából” megajándékozzák egy számukra közelálló személyt valamilyen élménnyel. A megajándékozás lényege éppen az, hogy egy közös, kellemes élménnyel ajándékozzák meg a másikat, amire mindig szívesen emlékszik majd. Sylvia Johansson svéd tanár tavaly előtt vesztette el a férjét egy autó-balesetben. Édesanyja mindvégig mellette állt és a végletekig támogatta lelkiekben a nehéz időkben. Sylvia sok beszélgetés után megtudta élni gyászát és eltudta engedni a fájdalmát. Édesanyja önzetlen támogatását azzal köszönte meg, hogy elvitte egy pihentető hétvégére. Ahol jókat falatoztak, nagyokat kirándultak és elmélyülten beszélgettek. Biztosan a te életedben is van olyan személy akinek hálás vagy. Mondd el neki, köszönd ezt meg neki egy élménnyel. Sokszor akár egy kis erdei séta, vagy egy a szabadban eltöltött délután is sokat jelenthet a másiknak, de egy közösen eltöltött hétvégét is telecsempészhetsz további kedvességekkel. Tedd magadévá ezt a szép szokást te is!

Elvonulni egyedül

Az mindenkinek világos talán, hogy milyen fontos az énidő és az, hogy kicsit egyedül elvonuljunk a világ elől. Erről nem is olyan rég írtunk részletesen is a blogon, hogy hogyan lehet ezt profin csinálni, vagy legalábbis, hogy miért hasznos ez. Amikor egyedül nekivágunk, hogy kicsit kiszakítsuk magunkat a megszokottból, nem is sejtjük milyen sokat teszünk magunkért. A lélek megnyugszik a szellem lecsendesül, tudunk végre kicsit befelé is figyelni. A Szirák környéki erdők, hegyek dombok miliője és a kastély rusztikus, vadregényes kertjének atmoszférája ideális helyszínei lehetnek egy töltekezésben teljes egyedül töltött napnak vagy hétvégének. A közelben csordogáló Bér-Patak és az erdő moraja kellemes meditatív környezetet teremt egy sétához vagy bármilyen szabadtéri csendes pihenőhöz. A gazdag állat és növényvilág pedig egy pillanatra feledtetni tudja velünk a város nyüzsgő gépiességét.

Ha te is elvonulnál, élményt adnál, piknikeznél vagy wellnesseznél, keress minket bátran, garantáljuk, hogy a nálunk eltöltött idő, tartalmas, emlékezetes, szép és megnyugtató élmény lesz.

Képek: pinterest.com, unsplash.com