Home / Vadászat / Tippek vadászoknak – II. rész
Tippek vadászoknak – II. rész

Tippek vadászoknak – II. rész

szirakadmin szirakadmin december 10, 2017 Vadászat

Ahogyan ígértük, a mai napon is összeszedünk pár praktikát a vadászattal kapcsolatosan. A tegnapi blogposztban megírtuk, hogy kiemelt fontosságú a vadászterület és a lencse fontossága, a kellő óvatosság, a türelem és a csend.

Téves azonban azt hinni, hogy aki ezen elvekkel tisztában van, az teljes körűen ismeri a vadászat minden praktikáját. A mai blogposztban felsoroltak után is lehetne még bőven részletezni, hogy melyek tekinthetők a vadászat azon apróságainak, amelyek tökéletesre fejlesztik a sportnak hódolókat.

Nem is ezzel próbálkozunk meg, pusztán adunk pár alaptippet, amelyek megkönnyítik a dolgokat a lesen és lesen túl.

  1. Meleg ruha.

A nyári vadászatot leszámítva, a lesen bizony hideg tud lenni, ezért nagyon fontos, hogy az időjárási körülményekhez igazítottan válasszunk magunknak szerelést. A latyakos talajba senki nem lépne bele jó szívvel egy sportcipőben, így ősszel és télen, de még a tavasz elején is ajánljuk egy jó gumicsizma viselését. A lábbeli alá ne átalljunk több zoknit is húzni, ha éppen ennek érezzük szükségességét. A terep színű kezeslábas alá, pedig jöhetnek az “alátrikók” és biciklis nadrágok. A hideg kellemetlen ellenfél, ha órákon át ül az ember egy helyben. Ne hagyjuk, hogy az időjárás elrontsa a vadászati élményt!

  1. A gyors nyúzás fontossága.

Kevesen tudják, de az elejtett állatokat amint lehetőség nyílik rá, célszerű a leghamarabb megfosztani bőrüktől, hiszen mind az egészség, mind a fogyaszthatóság szempontjából jobban járunk, ha gyorsan cselekszünk. Kést a kézbe, amint alkalom nyílik rá.

  1. Bízz a felszerelésedben!

Sok vadász, leginkább a kezdők közül azt hiszi, hogy tökéletesen képes utánozni az állatok hangját. Néha előfordulhat, hogy a dolog működik is, ám az esetek nagy részében arra van példa, hogy kiszúrják az ember által generált hangokat és el is iszkolnak. Ha példának okáért nyúl a kiszemelt zsákmány, célszerű, ha nálunk van az a bizonyos síp a becsalogatáshoz.

  1. Könnyítsd meg a dolgod!

Puska a válladon, szendvics és víz a táskában. Talán nem is kell ennél több egy egész álló napon keresztül tartó programhoz, hiszen a szükséges energiabevitel és a kellő folyadékmennyiség mellett, a természet mindennel feltölti szervezetünket. Minden mást, amire nincsen égető szükségünk, lehetőleg kerüljünk!

  1. Tisztelet!

Végül, de nem utolsó sorban, tiszteld a fegyvered, tiszteld az anyatermészetet, a flórát és a faunát!

A vadászat komoly és nagy felelősséggel járó sport, amely Szirákon is kipróbálható!

50 Great Hunting Tips

Címkék