Szirák, a téli csoda

Szirák, a téli csoda

A nagy szünetben sokan elmennek síelni vagy többnapos programot szerveznek a családjuknak. Szirák, egy olyan hely, ha nem is tudnál messzire elutazni, de szeretnél kikapcsolódni és aktívan tölteni néhány napot, akkor ideális helyszín.

A Budapesttől 75 km-re található település Nógrád megyében helyezkedik el. A vidéki térség a Cserhát dombjai között lelhető fel a Bér patak völgyében. Az egyik legnagyobb nevezetessége, ahogyan már korábban említettük a Teleki-Degenfeld Kastély, ami ma már négy csillagos kastélyszállóként működik és várja a nyugalomra vágyó vendégeket. A kastély a 18. században épült és a mai napig megőrizte a korának megfelelő stílust. A berendezés mind utal a régi időkre, a falak őrzik a régi kor stílusjegyeit, egyes régi rejtett folyosóit a mai napig lehetne használni.

Azért mert tél van még nem kell lemondanotok arról a számtalan lehetőségről, amelyeket a kastély tartogat. Eshet a hó vagy lehet dércsípte az idő, a gyönyörű látkép mindenért pótolni fog benneteket. Csak annyit kell tenned, hogy engeded, a kastély elvarázsoljon téged és a családodat.

Rengeteg lehetőség van beltéri szórakozásra is, persze, akik bátrak, azoknak ajánljuk a szabadtéri tevékenységeket is.

Legjobb módja a kikapcsolódásnak

Télen sokan egy dolgot mondanának az aktív pihenésre, mégpedig a síelést. De ha ebben az évben nem jutsz el egy pálya közelébe sem, akkor sem elszomorodnod. Szirákon a szabad levegőn is érezheted a frissességet. Ha a lovaglás szerelmese vagy, akkor nagy valószínűséggel télen sem mondasz le erről a hobbiról. Nálunk egy gyönyörű terepet barangolhatsz be. Előfordulhat, hogy még sosem próbáltad, akkor itt most alkalmad nyílhat rá, hiszen profi lovasoktatás is zajlik nálunk. Abban az esetben, ha többen szeretnétek kipróbálni, akkor túrázni is tudtok. Ha festői tájra vágysz ezt mindenképpen próbáld ki!

Ha szabadtér és lovak, akkor nem hagyhatjuk ki a hintózást sem, amely nem csak menyasszonyoknak jár, hanem azoknak is, akik a kocsin ülve egy pléddel betakarózva szeretnék élvezni a hűs, friss levegőt.

A sok szabadidőn töltött óra, biztosan teljesen lehűt, ezért, hogy felmelegedjetek éttermünkben leülhettek egy tál forró levesre vagy meleg italra, hogy ne fázzatok. Ezután jöhet a benti szórakozás. A kastélyszállóhoz tartozik egy külön épület, ahol játékterem található. Itt két külön rész látható, az egyik egy tekepálya, a másik pedig egy olyan helyiség, ahol különböző eszközök és gépek vannak. A biliárd mellett darts, tájfun asztal és az asztali foci is választható és ha mindez nem lenne elég, egy igazi retro zenegép gondoskodik a hangulatról. Itt biztosan nem fogsz csalódni.

Mindezek után, ha már felmelegedtetek és kifárasztottátok magatokat, jöhet egy kis wellness az erre külön kialakított részlegünkön. Itt biztosan kipihenhetitek a fáradalmakat és különböző masszázstípusok közül választhathattok. A külön kialakított pihenőrészben, pedig két masszázs között beszélgethettek vagy egyszerűen csak élvezhetitek a nyugalmat, a csendet.

Reméljük a felsorolt lehetőségekből a téli csodát ti is felfedezitek nálunk, mert nem kell külföldre utaznotok, ahhoz, hogy igazi élményekkel gazdagodjatok!

Találd meg a számodra leginkább megfelelő szolgáltatást és látogass el kastélyszállónkba egy hosszú hétvégére!