Home / Hobbi és sport / Lovaglás gyerekkorban – ezért ajánljuk
Lovaglás gyerekkorban – ezért ajánljuk

Lovaglás gyerekkorban – ezért ajánljuk

szirakadmin szirakadmin október 17, 2016 Hobbi és sport

Sokszor a szülők inkább más sportágak felé tolják csemetéjüket és nem is gondolnak a lovaglásra, pedig az egyik legjobb sport tevékenység a kicsik számára. A következőkben elmondjuk, hogy ez miért van jó hatással a gyerekekre.

A rendszeres sportolást már gyerekkorban érdemes kialakítani, ezért érdemes minél korábban megtalálni azt a sporttevékenységet, amit űzni fog a gyermeked. Ez egy közös választás eredménye lesz, hiszen neki is van beleszólása, illetve megkérdezhetünk szakértőket, hogy vajon melyik sport illene a legjobban lurkódhoz.

A sport szeretete elsődleges, hiszen már kiskorban érdemes megtanítani őket arra, hogy mennyire jót tesz a szervezetnek, főleg ha már piciként elkezdik, mert az életük szerves részévé fog válni. Ezért olyan fontos, hogy megtaláld a hozzá leginkább illő sportot. A legfontosabb, hogy ne erőltesd rá kötelezően, mert akkor nem fogja szeretni!

A lovaglást kevesen választják, pedig az egyik legjobb sport vagy hobbi, amelyet gyermeke művelhet. Nem csak a testnek tesz jót, hiszen erősíti a has-, a hát- és a combizmokat, arról nem is beszélve, hogy megtanítja a gondoskodásra, az állatok szeretetére és már most felelősségérzetet tanulhat. Plusz pont, hogy a lovas terápia a sérült gyermekek kezelésében is alkalmazott módszer.

A ló már évezredek óta az ember egyik legjobb barátja! Hűséges és ugyanúgy tanítható, nevelhető. Rengetegszer olvasni, hogy a lovas és a gazdája mennyire egy hullámhosszon mozognak és ilyenkor, ha valami baja van gyermekének, akkor nyugodtan vigye el lovagolni. Emellett a természetben a friss levegőn fog sportolni!

Kívülről úgy tűnhet, hogy igazából a ló végzi a nehéz munkát, pedig ez nem igaz, kell a jó fizikum és a mentális felkészültség is! A lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt is, amit ha kis korban már megtanulnak, több más sportnál hasznos lehet majd a jövőben!

Tehát, amiért érdemes a kisgyermekeknek lovagolni:

  • jót tesz a szervezetnek
  • koordináció és egyensúlyérzék javítása
  • természet szeretete
  • állatok szeretete
  • felelősség
  • fegyelem

Reméljük ezzel a pár hasznos információval már látni fogod, hogy mennyire fontos, hogy a sport és az állatok szeretetére neveld gyermeked és hogy ezt a legjobban a lovaglással lehet elérni. Elég, ha havonta elmentek együtt a családdal és jól érzitek magatok.

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és töltsd aktívan pihenésed, gyermeked is élvezni fogja a lovaglás adta örömöket! További információkat honlapunkon kaphatsz!