Home / Esküvőszervezés / Így válassz menyasszonyi ruhát
Így válassz menyasszonyi ruhát

Így válassz menyasszonyi ruhát

szirakadmin szirakadmin október 9, 2016 Esküvőszervezés

A menyasszonyi ruhaválasztás komoly problémákat vethet fel, hiszen ott van a stílus, az alkat meg ugye attól is függ, hogy nyári vagy téli esküvőt szeretnél. Aztán rájössz, hogy túl sok minden tetszik és döntésképtelenné válsz. Mi segíthetünk, hogy megtaláld az igazi ruhát!

A ruhaválasztás a hétköznapok alkalmával is nehéz lehet, nem hogy a nagy nap előtt. Rengeteg lehetőség közül választhatsz és annyi bolt van, hogy mire végigjárod megutálod az egészet. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat, ezért összegyűjtöttünk pár dolgot, amire jó, ha odafigyelsz a választáskor.

Az egyik legfontosabb mielőtt belevágnál, hogy határozd meg a stílusodat! Tudjuk, hogy ez elsőre nehéz, hiszen manapság bármilyen stílusban öltözködhetünk a kedvünktől függően. Viszont ez az alapja az egésznek, szóval a mi tippünk, hogy ülje le és gondold át mi az, ami a legközelebb áll hozzád? A klasszikus fehéret választod vagy egy kis színt is csempészel a ruhádba? Visszafogott legyen vagy extra és feltűnő? Kölcsönzött vagy saját? Ha nagyjából már megvan a válaszod, akkor kezdj el katalógusokat és magazinokat nézegetni, hogy ez letisztuljon. Amikor pedig eljutsz a próbához, akkor látni fogod, hogy ez a kör még jobban leszűkül majd.

Másik fontos szempontunk választásnál, hogy milyen alkattal rendelkezel, mert ez alapjáraton meghatározza, hogy melyiket válaszd (szoknyaforma, dekoltázs, karod látszódjon-e).

Nézzük a különböző alkatúaknak mi állhat jól:

Körte forma (széles csípő, keskeny váll)

Mi az alul bővebb fazont ajánljuk nagy szoknyarésszel, semmiképpen sem a sellő formát, hiszen nem a vörös szőnyegre készülsz és nem azt szeretnéd, hogy rólad cikkezzenek az újságok. Az ilyen ruhák általában csónaknyakúak vagy a V dekoltázs dominál! A felső rész hangsúlyosabb, mint az alsó!

Homokóra forma (nőies idomok, keskeny derék)

Az egyik legnőiesebb alak és bár azt gondolnánk, hogy nekik minden jól áll, azt kell, hogy mondjuk nem. Persze a derék rész hangsúlyt kap, de a ruhának nem szabad követnie a lábak vonalát. Mi egy elegáns kicsit bővebb szabású A vonalú szoknyát javaslunk!

Fiús forma (keskeny váll, keskeny csípő)

A ruhákkal nagyon jól lehet játszani, hogy hangsúlyozza azt, amit szeretnénk és elterelje a figyelmet az olyan részekről, amikre nem szeretnénk felhívni a figyelmet. Ebben az esetben a mellrészt kell erősíteni, és jöhet a sok anyag arra a részre, szoknyában pedig bővülő formát ajánlunk.

Kerekebb idomok (erősebb nőies vonalak)

A mell alatt húzott darabok, melyek nagyobb szoknyában érnek véget tökéletes lehet számodra egy V kivágással hangsúlyozva. A ruhák, amelyek a Büszkeség és Balítélet c. filmből vannak inspirálhatnak, hogy megtaláld az igazit.

Reméljük tudtunk segíteni és a nagy napra megtalálod a számodra legtökéletesebb ruhát!

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és tartsd nálunk esküvőd! További információkat honlapunkon kaphatsz!