Workshop tippek, a kiváló rendezvényért

Workshop tippek, a kiváló rendezvényért

Keresve sem lehetne jobb helyet találni egy idilli hangulatú workshopnak, mint a Teleki – Degenfeld Kastélyszállót. A Budapesttől egy kellemes, egy órás autóútra található sziráki vidéken, egészen pontosan a kastélyban minden lehetőség adott arra, hogy kiváló élményekkel zárhassunk egy érdekes rendezvényt. Workshop tippek következnek.

A helyszín adott és lenyűgöző, a workshopon azonban dolgozni kell. Az alábbi blogposztban azt szedjük össze, hogy melyek azok a faktorok, amelyeket mindenképp szem előtt kell tartani, ha meg akarjuk tartani az „évezred workshopját.”

A mai TOP 3-as listán tehát a workshopok dobogós aranyszabályai, egy csokorban.

  1. Az interaktivitás fontossága.

Kérdező közönség.

Rengeteg előadó rontja el workshopját ott, hogy a saját tevékenységét, szellemi portékáját népszerűsíti. A workshopok lényege természetesen abban áll, hogy egyfajta tudást, tapasztalatot és technikát átadjunk a közönségnek, ám nem szabad szigorúan csak és kizárólag erre fókuszálni. A résztvevők egy idő után tompulni kezdenek és félő, hogy beleszürkülnek majd az esemény hosszúnak tűnő perceibe. Az interaktivitás az egyik legfontosabb „kelléke” az effajta összejöveteleknek. Lényeges, hogy a hallgatóság ne csak hallgasson! Kérdésekkel és apróbb aktivitásra ösztönző technikával, már félsiker az adott workshop.

  1. A kevesebb néha több?!

Nem biztos! Legalábbis ebben a szituációban. Sok gyakorlott előadó úgy tartja, hogy minél kevesebb a résztvevő egy workshopon, annál nagyobb hatékonysággal ér célba a kívánt mondanivaló, körbejárt téma. Ezzel sokan, többek közt mi is vitatkoznánk, hiszen a lényeg az információ és a tudás, a tapasztalatok lehető leginkább széles elterjesztése, amely jót tehet a saját brand hírnevének szempontjából is. Próbáljunk meg annyi embert hívni a rendezvényre, amennyit a helyszín kapacitása megenged.

  1. Ne akarjon túl hamar végezni!

A tanácsunk nem a hadarás mellőzésére irányul. Mint minden nagy tömeget vonzó és időben hosszú órákig figyelmet igénylő rendezvényen, úgy a workshop esetében is fontos, hogy megmaradjon a kényelemérzet. Egyhelyben ülni és ugyanazt a hangot hallgatni, ugyanazt az arcot nézni frusztráló lehet egy zárt térben, ahol idővel egyre kevesebb a levegő. A kulcs, a rendszeres szünet. Ne féljünk akár többet kis szünetet is tartani, ha ez kell hozzá, hogy nálunk maradjon az emberek érdeklődése. A sok időt üléssel töltő emberi testen csodákra képes egy pár környi járkálás.

Vacillál a következő workshop helyszínén? Tartsa meg egy nyaralással is felérő helyen, a nyugalom szigetén, Szirákon!

How to Run a Good Workshop