A világ legdrágább esküvői

A világ legdrágább esküvői

szirakadmin szirakadmin március 28, 2018 Esküvőszervezés

Akárhonnan forgatjuk, egy esküvő elképesztő nagy kiadásokkal jár. A jegyes párok, gyakran a gatyájukat és utolsó forintjaikat is a szertartásra, valamint a lagzira költik. Léteznek fix kiadások, valamint idő közben felmerülő összegek is.

Természetesen más a helyzet akkor, ha egy adott párnak – vagy éppen az egyik tagjának – annyi pénze van, amennyit talán meg sem tud számolni. A mai blogposztban összeszedjük azokat az esküvőket, ahol még a csapból is pénz folyt.

Az abszolút listavezető Károly herceg és Lady Diana esküvője. 1981-et írtunk, a számla alján pedig 48 millió dollár virított, amely az inflációt is szépen a számításokba kalkulálva, ma olyan 110 milliónak felel meg, amely hazai pénznemben kevesebb, mint 28 milliárd (!) forint. Az esküvőnek megadták a módját a Szent Pál Katedrálisban, ahol a királyi család rengeteg tagja jelen volt, ám az érdeklődés nem csak a helyszínen volt nagy. A televízió készülékei előtt 750 millióan követték az eseményeket. 27 torta készült az esküvőre, vagyis ennek a duplája, ugyanis mindenből kellett egy tartalék. Az esküvői süteményeket 14 héten keresztül készítették.

Vanisha Mittal és Amit Bathia neve már aligha cseng ennyire ismerősen, mint a fenti páré. Az acélmágnás örömapa lánya, valamint a londoni bankár esküvőjén 60 millió dollárt sikerült eltapsolni, az eleganciából és fennköltségből pedig aligha akadt hiány. A résztvevők számára ezüst dobozkákban érkeztek a meghívók, egytől-egyig. Azon meghívók, amelyek repülőjegyeket tartalmaztak, valamint az előre kifizetett, ötcsillagos párizsi hotelszobák számláját. Hab a tortán, hogy az esküvőn, a 2005-ben még messze az egyik legnagyobb popkulturális ikonnak számító Kylie Minogue is fellépett.

A listán „csak” bronzérmes a közelmúlt legnagyobb esküvőjét maguk mögött tudó Vilmos herceg és Kate Middleton szerelmi esküje és annak velejárói. Úgy fest, hogy Vilmosnak sikerült a papa nyomdokaiba lépnie és nem kellett a szomszédtól kölcsön kérni egy méregdrága esküvőre. 800 ezer dollár csak virágokra, 80 ezer csak a tortákra, a többi apróságot pedig le sem merjük írni. Emberek százmilliói a TV előtt, óriási médiavisszhang és egy lány, akit megismert a világ. A 34 millió dolláros összértékű esküvőt 2011-ben tartották, ám nem nehéz kitalálni, hogy az összeg nagy része mire ment el: a biztonsági szolgálatra.

Nem nehéz kitalálni, hogy az állami méltóságok után kik következnek a sorban. A lista nem lehet teljes egy sportoló neve nélkül. Azt is könnyű kitalálni, hogy egy labdarúgó csapott nagy banzájt: a Manchester United és az angol válogatott egykori legendája, Wayne Rooney 2008-ban vette el Coleen McLaughlint. A 4 fiúgyermekkel rendelkező futballistának van ízlése, hiszen az esküvő helyszínéül a festői szépségű, olaszországi Genoát választotta. A repjegyeket természetesen mindenki számára biztosította. Az esküvő, 8 millió dollárnál meg is állt.

Listán utolsó helyére egy közkedvelt és egyben közutált amerikai elnök, Bill Clinton lányának esküvője kerül. Az édesapa által busásan támogatott Chelsea Clinton gyerekkori barátjához, Marc Mezvinskyhez ment férjhez. A ceremónia 5 millió dollárba kóstált, ebből 600.000 a légkondicionált sátrakra, 11.000 a tortára, a többi pedig az „apróságokra” ment. Többek közt, Oprah Winfrey jelenlétére.

Ha egy kicsivel olcsóbb megoldást keresnek szerelmével, válasszanak bennünket!

The 12 Most Expensive Weddings In History

Címkék