Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Esküvőszervezés > Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – II. rész
Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – II. rész

Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – II. rész

szirakadmin szirakadmin június 29, 2018 Esküvőszervezés

Nem állunk meg a hasznos gondolatok összeollózásával. A nyár tombol, ilyenkor pedig még a csapból is az esküvők folynak. Ha szerencsések vagyunk, tudunk váltani pár szót a vőlegénnyel és a hites arával, hogy kikérdezzük őket a jegygyűrűvel kapcsolatos teendőkről, ám erre nincs túl sok esély a lakodalmi forgatagban. Éppen ezért azt javasoljuk alternatívaként, hogy a kétrészes blogposztunkból merítsen jó tanácsokat az, aki erre érez motivációt magában. Mert a jegygyűrű, nem lehet elkapkodott választás.

Itt a folytatás, itt vannak az új tanácsok.

  1. Ne féljünk elvetni az egyengyűrű hagyományát

Ezzel a tanáccsal, egy kicsit meg is válaszolunk egy kérdést, amely az előző posztban merült fel. Egészen pontosan úgy hangzott, hogy meg kell-e felelni annak a trendnek, hogy férfi és nő jegygyűrűje ugyanolyan kell, hogy legyen.

Szerény véleményünk szerint, egy nagy frászt. A világon semmilyen szabály, semmilyen előírás nem létezik arra vonatkozóan, hogy küllemében, stílusában a két gyűrűnek egyeznie kell. A különböző gyűrűkre eső választás, még arról is tanúskodhat, hogy a férj és feleség tökéletes egységet képes alkotni, annak ellenére, hogy mindketten egyedi ízléssel rendelkeznek, nem pedig egymás ötletét fogadták el.

Egyedinek lenni és egy kicsit különbözni egyáltalán nem bűn. Bár szó se’ róla, zárójelben megjegyeznénk, hogy minimálisan azért illik figyelni arra, hogy a gyűrűkben legyen valami közös motívum és ne ég és föld legyen a különbség.

  1. Alkalmazkodj saját életstílusodhoz

Egy jegygyűrűt, sokan egy egész életen át hordanak megállás nélkül, úgy, hogy páran még alváshoz sem veszik le. A tetszetős és szerelmi jelképként szolgáló ékszerbe nagyon könnyű beleszeretni annyira mélyen, hogy egyszerűen nem vagyunk hajlandók megválni tőle.

A végleteket illetően az életben természetesen semmi sem egészséges, de ha már azt az utat választottuk, hogy együtt élünk a jegygyűrűvel és csak zuhanyzásnál – vagy még akkor sem – szabadulunk meg tőle, legalább válasszunk életstílusunknak megfelelően.

Ha példának okáért rendszeresen sportolunk, vagy éppen egy hangszeren játszunk, érdemes egy vékonyabb kialakítású gyűrűre adni a fejünket, hogy sem a súlyok kinyomása, sem a dobverő kézben tartása közben ne zavarjon bennünket.

Ha kétkezi munkát végzünk, a helyzet már kicsit más. Mivel sok fizikai hatásnak és erőpróbának van kitéve kezünk, így a gyűrű is ujjunkon. Ilyenkor mindenképpen arra kell törekedni, hogy az anyag tömör fém legyen, drágakövek nélkül – ez utóbbiaknak egy húzós műszak után könnyedén hűlt helyét találhatjuk gyűrűnkről. Abban az esetben, ha valaki elmondhatatlanul tevékeny kezével és a fentieket kombinálja, az válasszon platina gyűrűt!

  1. Bízzunk abban, hogy meg tudjuk lepni magunkat

Értjük ezalatt azt, hogy ne zárjunk ki semmilyen opciót, még ha nagyon erős elképzeléssel is érkeztünk az üzletbe. Nem gond, ha szóba elegyedünk az eladóval, aki a sok éves rutinjával könnyedén rátapinthat lappangó ízlésünkre és talán képes egy olyan darabot mutatni, amelybe azon nyomban beleszeretünk. Ugyanolyan ez, akár az esküvői ruhák esete. Hallgassunk meg több, szakértői, de minimum hozzá értői opciót, hogy segítsék a döntésünket. Osszuk meg sok emberrel, hogy mi az, amit kizárunk, mi az, amit mindenképpen szeretnénk a gyűrű esetében.

A tanácsokat egy aprócska próbatrükkel zárjuk. Mivel a digitális világban szinte hozzánőtt a kezünk az okostelefonhoz, az üzletben a gyűrű felpróbálása után vegyük kézbe mindennapi kütyünket, csináljunk úgy, mintha üzenetet írnánk, rakjuk a fülünkhöz és így tovább. A mindennapokra kényelmes gyűrű dukál.

Úgy jó, ha gyűrű és esküvő egyaránt tökéletes. Ha még a tervezgetésnek nagyon az elején jártok és nincs még helyszín, válasszátok a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák által nyújtotta, fantasztikus esküvői lehetőségeket.

11 Ways to Pick the Perfect Wedding Ring

Címkék