Home / Esküvőszervezés / Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – I. rész
Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – I. rész

Tippek, hogy a tökéletes jegygyűrűre essen a választás – I. rész

szirakadmin szirakadmin június 29, 2018 Esküvőszervezés

Tombol a nyár, az uborkaszezonban pedig Dunát lehet rekeszteni az esküvőkből. Vendégként, az ember könnyedén kedvet kaphat hozzá, hogy a túlcsordult szerelem és a lakodalom okozta mámoros hangulat hatására, egy életre szóló kérdést tegyen fel párjának. Jegygyűrű választási tippek következnek.

Igen ám, de ehhez egy gyűrű is kell, amely jobb, ha alsó hangon tökéletes, ráadásul ezután illik egy tetszetősebb kalibert választani, amely már jegygyűrűként szolgál majd.

Egy kétrészes blogposztban arról próbáljuk összeszedni a legfontosabb dolgokat, hogy hogyan lehet rátenni a kezünket, vagy inkább az ujjunkat a számunkra, létező leginkább megfelelő jegygyűrűre.

  1. Döntsünk kizárásos alapon

Gyémánt, vagy drágakő. Platina, vagy arany. A jegygyűrű kiválasztása során ezer és egy kérdés felmerülhet, amely a bőség zavarát eredményezi, így úgy érezzük, hogy lehetetlen kiválasztani az egyet a rengeteg közül. Hosszú távon azonban sokkal jobban járunk, ha megpróbálunk hideg fejjel gondolkodni, és ésszerű lépések mentén meghozni az apróbb választásainkat, amely el is vezet majd bennünket a végső választáshoz. Az elején az alap kérdéseket kell eldönteni, így célszerű elsőként azt a kérdést feltenni magunknak, hogy a lelki szemeinkkel az ujjunkon egy letisztult, vékony gyűrűt, vagy egy cirádásan díszített ékszert képzelünk-e el. Második gondolatként feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mennyire szeretnénk azt, hogy a jegygyűrűnk hasonlítson az eljegyzési gyűrűre. Végül pedig egy szintén nagyon fontos elgondolásként azzal is el lehet játszani, hogy a gyűrűnek saját és élettársunk ujján, feltétlenül meg kell-e egyeznie stílusjegyeiben, vagy lehet minimálisan eltérő a design.

Ha a fenti három kérdést alaposan átrágtuk és meghoztuk azt a döntést, amelyekből nem lesz „visszatánc”, onnantól kezdve nincs más hátra, mint az ékszerbolt felé venni az irányt.

  1. Keresd a gyűrűt időben

Az esküvők esetében szinte minden tekintetben igaz az, hogy valami az utolsó pillanatra marad majd. Az ember hajlamos dolgokat elodázni, így óhatatlanul kapkodás lesz a vége egy olyan folyamatnak, amelyben ezer felé kell megoszlania a figyelemnek. Mivel a gyűrű megvétele azért nem egy utolsó pillanatos ülésrendbeli változtatás, így nem pusztán fontos, de az illendőség is úgy kívánja, hogy időben elkezdjük a kutatást akár kezdeti szemlélődés gyanánt az interneten, akár a végső formájában, az üzletekben.

Ha nagy vonalakban megvan az elképzelés a gyűrűről és már helyet is találtunk a megvételhez, jöhet a következő lépés. Fel kell próbálni őket!

Azt tanácsolnánk, hogy az esküvő előtt minimum 2-3 hónappal célszerű elkezdeni járni a boltokat. Így a lehető legalaposabb döntés születhessen meg. A tetszőleges darabok felkutatása, az árak összehasonlítása, esetleg a kövek berakása bizony kitehet 3 hónapot. Ha esetleg gravírozás is felmerül, mint lehetőség, célszerű a dolgot méginkább korán elkezdeni.

  1. Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér!

A rutinos kalkulációk szerint, egy átlagember az esküvői költségvetésének 3%-át költi el a jegygyűrűre. A díszítések, az extra kövek, a gravírozás, vagy bármi egyéb azon melegében feltornázhatja az előre eltervezett árat. Méghozzá nem is kicsivel. Utóbbi esetében például sokan karakterekben számítják fel az árakat, így a teljes név helyett, talán megteszik majd a kezdőbetűk is. Ahol lehet, ott célszerű spórolni, de ez anélkül nem sikerülhet, ha nincs belőve a konkrét ár, amennyit a gyűrűre költenénk. Mivel nem mindennapi kiadásról és nagy tételről van szó, mindenképpen papírt és ceruzát szükséges a kézbe venni. Át kell gondolni, hogy mennyi lesz az annyi.

A jegygyűrű kiválasztása sokszor nem szórakoztató, sőt, kifejezetten terhes tevékenység. Kövesd figyelemmel a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** blogposztjait, hogy ne maradj le a további jó tanácsokról!

11 Ways to Pick the Perfect Wedding Ring

Címkék