Home / Konferencia és rendezvényszervezés / Szakmai rendezvények – tűnj ki a zajból
Szakmai rendezvények – tűnj ki a zajból

Szakmai rendezvények – tűnj ki a zajból

A szakmai rendezvények megszervezése nem egyszerű manapság, hiszen egymást érik a jobbnál jobb tanulást elősegítő workshopok, tréningek és konferenciák. Ezért meg kell találnod azt a pluszt, amivel kiemelkedsz a rendezvényeddel. A következőben leírjuk, hogy mi az amire oda kell figyelned a szervezéskor. 

Egyedülálló és egy témára összpontosuló eseményt létrehozni ma már szinte lehetetlen. Vagy mégsem? Veled is előfordult már, hogy beugrott valami, aztán egy kis keresgélés után rájöttél, hogy nem te vagy az első, akinek az eszébe jutott ez az innovatív ötlet? Ha ez az eshetőség áll fenn, akkor sem kell kétségbeesned, ugyanis ez a bejegyzés pontosan az efféle helyzetekre keres megoldást.

Biztosan te is látod az ugyanolyan semmitmondó rendezvényeket, amelyeket megpróbálnak egyedinek beállítani és a vége egy teljes káosz, amire úgy gondolsz, hogy kár volt érte pénzt kiadnod. Ha te is tervezel valamit, akkor már máshogy állsz a dolgokhoz. Ritka az, hogy valami teljesen egyedi és új születik, ezért a már meglévő tudásból kell építkezni és kihozni a maximumot.

Helyszín

A különleges helyszín rengeteget dob a rendezvényen, hiszen ez magában már egyedülállónak számít. A Sziráki kastély is otthont adott már számos egyedi rendezvénynek. Sokan a nagyvároshoz kötődnek, ezért nem is tekintenek tovább a határain kívülre, pedig érdemes lenne, hiszen ezeknek emelik a színvonalát.

Téma

Témaválasztásban nem tudunk segíteni, hiszen a legtöbb már létező, csak annyit kell tenned, hogy egy olyan egyedi nevet és arculatot találsz ki neki, ami azonnal felkelti az emberek figyelmét és elkezdenek érdeklődni. Az információkat lassan kell csepegtetni, hogy minél  inkább kíváncsibbak legyenek.

Catering

Minden rendezvénynél fontos, hogy nem mondjanak rosszat rólad. Egy egész napos eseménynél elengedhetetlen az étel, hiszen mindenkinek figyelnie kell és szükségük van az energiára.

Előadók

Talán ez lehet az egyik legnagyobb dobásod. A téma lehet hasonló, csak olyan személyt kell keresni, akit mindenki ismer és szeret és tudod, hogy szívesen elmennének az előadására. Különleges előadókat kell keresni, akikért megéri sokat utazni!

Technika

A megfelelő felszerelés, hogy minden gördülékenyen menjen elengedhetetlen, hiszen rettentően sok múlik azon, hogy ezek a műszerek működjenek. Próbálj meg, valami kreatívat kitalálni a háttér és fények segítségével a megfelelő szakemberekkel.

Reméljük mindent összeszedtünk, amivel csak segíteni tudunk neked, hiszen egy jó szakmai rendezvényt manapság nehéz létrehozni a témák miatt. Mindenki az egyediséget keresi, de ezt nem a témában kell megtalálni, hanem az ezt körülölelő dolgokban.

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és tartsd nálunk rendezvényed! További információkat honlapunkon kaphatsz!