Home / Érdekességek / Mit adjunk a gyerekre egy nyári esküvőn? – Csinos és kényelmes viseletek kicsiknek!
Mit adjunk a gyerekre egy nyári esküvőn? – Csinos és kényelmes viseletek kicsiknek!

Mit adjunk a gyerekre egy nyári esküvőn? – Csinos és kényelmes viseletek kicsiknek!

Amikor gyerekkel együtt megyünk esküvőre, nem kis fejtörést okoz, hogy mit adjunk rájuk, hogy az ne csak csinos de kényelmes is legyen, és ha kicsit sáros lesz vagy letortázódik, akkor sem megyünk a falnak mérgünkben, de legalábbis könnyen át tudjuk öltöztetni őket. Amikor nagyon meleg van, különösen fontos lehet megfontolni, hogy milyen ruhát adjunk a picikre, mert érzékeny bőrük, teljesen máshogy reagál a melegre, mint a felnőtteké. 

A nagy kánikulában, egy kisgyerek sokkal nyűgösebb, pláne ha kényelmetlen a ruhája. Bármennyire is uralják a közösségi médiákat a szupercuki gyerekszettek, szülőként arra kell elsősorban gondolnunk, hogy a kicsi jól érezze magát abban, amit ráadunk és az esztétikum – ami ugyan nem elhanyagolható – inkább legyen másodlagos, egy kisgyerek egyébként is aranyos bármit is adjunk rá, illetve rájuk általában nem vonatkozik a szigorú dress code.

Ha azonban mégis szeretnénk csinosat, cukit és kényelmeset adni a gyerekre, az sem lehetetlen küldetés, hiszen a legismertebb fast fashion üzletek gyerek osztályain és az internetes webáruházakban is találhatunk jó áron, jó minőségű, nagyon jó fazonú gyermekholmikat.  Próbáljunk mindig a pamut vagy gyapjú anyagokra szorítkozni, mert bár sok habos babos cukiság van a piacon, azok legtöbbször, poliészterből és különböző más műszál tartalmú anyagból készülnek, ami a gyerek bőrén a melegtől csúnya kiütéseket is okozhat.

Kislányoknak

A nyári időjárás sokszor tartogat kellemetlen meglepetéseket is, mert gyakran előfordul, hogy a napközbeni hőség után hirtelen hűl le a levegő estére, így a kis szoknyákhoz és ruhácskákhoz mindig legyen egy boleró, zakó, kardigán vagy kis dzseki, illetve vastagabb harisnya vagy leggings.

A harisnyával pedig szintén legyünk körültekintőek, ha kiválasztottuk a megfelelőt, vigyünk magunkkal váltást belőle, az esetleges balesetek miatt, illetve a vastagságot mindig gondoljuk át, mert a napközbeni melegben egy túl vastag vagy merev anyagú elasztán harisnya meg is keserítheti a kicsi napját. Arra is figyeljünk, hogy a különböző csipkés felsőrészű ruhák belül gyakran szúrhatnak, mindig teszteljük le a saját csuklónk bőrén a ruha anyagát belülről, ha az kicsit dörzsöl vagy szúr, akkor alsó öltözék nélkül ne adjuk a gyerekre. Célszerű egy vékony pólót vagy atlétát adni alá, hogy ne sértse fel a bőrüket. Nagyon jó választás a különböző lenge nyári ruhák, amiben kényelmesen lehetnek egész nap a lányok, anélkül, hogy át kellene őket öltöztetni.

Váltóruháról is érdemes gondoskodni, akkor is ha nagyobb a gyerkőc, a lagzin már senki sem várja el, hogy habos babosban legyen a kislány. Különben is a rohangáláshoz és az önfeledt játékhoz semmi szükség nincs a tütüre.

Kisfiúknak

Rengeteg helyes kis mini öltöny kapható már, sok apuka szeret összeöltözni ilyenkor a fiával. Ilyenkor is figyeljünk arra, hogy az ing vékony és pamut legyen, illetve nagy divat a lenvászon ing is, ami nagyon csinosan áll a gyerekeken, ráadásul az egyik legtermészetközelibb anyag, amiben biztosan jól fogja magát érezni a kicsi.

Nadrágban is és ingben is jó választás, légáteresztő, ugyanakkor kellemesen szigetel is. Egy mostanában nagyon divatos mini csokornyakkendővel, vagy nadrágtartóval zseniális. A fiúknál is érvényes, hogy érdemes a réteges öltöztetésre is gondolni, ha este még javában megy a pörgés, egy sapkát, és egy széldzsekit érdemes bekészíteni egy kardigánnal vagy pulcsival együtt.

A cipő cserére is jó előre gondolni kell, hogy ne az ünneplős lábbeli váljon az esküvői torta, a sár, a és az önfeledt játék martalékává. Nagyon jó választás még a mellény, mert ha meleg nyári este van, de a kis ing már kevés, de egy pulcsi meg már sok lenne, egy mellényke pont ideális választás, mert védi a hátat és a derekat, illeve megfogja a naciba betűrt ingecskét, így futkározás közben sem lesz meztelen a gyerek dereka.

Képek: pinterest