Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Esküvőszervezés > Mikor házasodjunk? Évszakok és varázslatos titkaik!
Mikor házasodjunk? Évszakok és varázslatos titkaik!

Mikor házasodjunk? Évszakok és varázslatos titkaik!

szirakadmin szirakadmin június 29, 2019 Esküvőszervezés

Melyek a legkedveltebb hónapok esküvőhöz a tavaszi, nyári, őszi avagy a téli? Egy 2018-as felmérés alapján az őszi esküvő a legtrendibb, a téli hónapokat viszont kerülik az emberek, mivel havas, hűvös az idő. Több felmérés is készült már arról, hogy melyek a legnépszerűbbek, de szerencsére nem ez alapján kell dönteni, hanem, hogy Ti mire vágytok. Vessünk egy rövidke pillantást az egyes hónapok legfontosabb trendjeire, ami reméljük segít a választásban, vagy megerősíti az elhatározást, hogy IGEN, helyesen döntöttél 🙂

Óriási szerencsénk van, hogy Magyarországot egy olyan időjárással ajándékozta meg a sors, ahol elvarázsol minket a különböző évszakok sajátossága, csodája. Átélhetjük a tavasz frissességét, amikor virágba borul a természet, új életre kelnek a fák és környezetünk, majd lassan elkezdődnek a hosszú, meleg, nyári éjszakák, ezeregy csillaggal az égen. Végül egy igazi romantikus film díszletében érezhetjük magunkat, ahol megigéz az őszi színvilág, majd a filmből egy téli, hófödte mesevilágba kerülünk, csillogó hópelyhekkel. Mindegy melyik évszakot választjuk, mindegyikben van valami gyönyörű, így csak a páron múlik, milyen hangulatot szeretnének átélni a Nagy Napon.

Tavaszi esküvő: Március, Április, Május

A tavaszi hónapokat igazi felüdülésként éljük meg a hosszú tél után. Magukkal hozzák az új élet reményét, a madarak csicsergését, a természet virágzását és az első pillanatait a világosabb nappaloknak.

Nagy előnye a kora tavaszi esküvőknek, hogy kevésbé frekventált időpont, nem indul be a szezon, így kedvezőbb áron juthatunk hozzá a helyszínekhez, szolgáltatásokhoz. Óriási előnye a tavaszi esküvőknek, hogy a nappalok és éjszakák hossza kiegyensúlyozott, így számos programra ad lehetőséget az egyenlőség. Tökéletes naplementében készült képek készülhetnek, és a kinti és benti  helyszínek is működhetnek, mivel a kellemes idő tökéletes kettősségre ad lehetőséget.

Melyik tavaszi hónap a legjobb esküvőnek?  Mi az áprilist mondanánk, hiszen ekkor már nincs dermesztően hideg, nem olvadunk el a melegben és még a hirtelen záporok ideje sem jön el.

 

Nyári esküvő: Június, Július, Augusztus

Nyár, nyár az esküvők igazi ideje. Könnyebben mennek szabadságra az emberek, tökéletes időpont a nászúthoz is, nincs annyi ünnep, emellett a kinti esküvők igazi királya. A hosszú nappalok és kellemes éjszakák megteremtik  hangulatot a hűs limonádé variációkhoz, barbecue típusú ételekhez. A nyár elején a leghosszabbak a nappalok és a nyár végén a legmelegebbek, így ezek adják a legtöbb lehetőséget arra, hogy a násznépet a fotózások alatt lefoglaljuk és különféle aktivitásokkal szórakoztassuk őket és magunkat is. Pont ezek a pozitívumok adják meg azt a varázsát a nyári esküvőknek, amit egyik másik évszak sem tud nyújtani és ebből kifolyólag drágábbak is.

Melyik nyári hónap a legjobb esküvőnek? Mi a júniust mondanánk. Az idő már meleg, a nappalok itt a leghosszabbak és nem utolsó sorban még nem jött el a tényleges kánikula ideje.

 

Őszi esküvő: Szeptember, Október, November

A varázslatos ősz. Gyönyörű színvilág, kellemes időjárás, nyár utáni frissesség és felüdülés. Nem véletlen, hogy a sztereotípiákkal ellentétben, az ősz a legnépszerűbb esküvői időszak, ez a párok kedvence. Kellemes szellő, vörös, sárga, barna, a természet színe mindenhol. Hulló falevelek, filmbéli környezet, tündérvilág fotózások. Az esküvők ára csökken, nem olvad le a menyasszonyi smink, nem izzad mindenki vagy szenved a melegben, minden tökéletes. Megadja a lehetőséget a tematikus fényképeknek, hiszen a természet olyan eszközöket ad a kezünkbe, mint az óriási narancssárga tökök, szivárvány színű természet. Tündérfénnyel kivilágíthatunk mindent és egy igazi sztárnak érezhetjük magunkat!

Melyik őszi hónap a legjobb esküvőnek? Szerintünk az október. A hőmérséklet tökéletes, nincs se hideg se meleg és a természet is olyan színvilágba öltözött, amit egyetlen stúdió sem tud ennyire varázslatosan reprodukálni.

 

Tél: December, Január, Február

Ha imádod a hideget, a hűvös, jeges színeket és a költségeket is a lehető legalacsonyabban akarod tartani, akkor a telet neked találták ki. A hófödte táj igazi mesevilágot készít számunkra. Bárki, egy igazi hercegnővé tud válni a csodálatos esküvői ruhában, (mű)mundában és mellettünk igazi hercegünkkel, életünk szerelmével nem is lehetne idillibb képet kitalálni. A téli ünnepek közeledte, a díszlet és kivilágítás minden egy ünnepi hangulatot varázsol, erre még rájön egy olyan nap, ami ideálisan egyszer van az ember életében, így a Nagy Nap garantáltan feledhetetlen lesz. Sokan nem gondolnak abba bele, hogy a rövid nappal mekkora előny lehet, hiszen a sötét környezet a tökéletes világítással egy mesebeli atmoszférát teremt, ami képek tekintetében sem utolsó. Egyedül a decemberi szervezés nehézkes, hiszen a karácsony, újévi partik miatt drága a szervezés és nehezen elérhető a vendégség is, de az ünnepi díszítés csodát teremt.

Melyik téli hónap a legjobb esküvőnek? Egyértelműen a december, mindenki jó hangulatban van és szeretet, boldogság járja át az embereke. Dekoráció szempontjából? Tökéletes!