Home / Esküvőszervezés / Kincsek, amelyektől egy életre felejthetetlenné válik egy esküvő
Kincsek, amelyektől egy életre felejthetetlenné válik egy esküvő

Kincsek, amelyektől egy életre felejthetetlenné válik egy esküvő

Egy esküvő a jól átgondolt szervezésen túl, és a párra jellemző hangulaton kívül, akkor marad igazán emlékezetes, ha olyan kicsi kincsekkel is feldobjuk, amelyek egy életen át felidézik a nagy nap emlékét mind a párban, mind pedig a násznépben. A vendégsereg szereti ha őket is bevonják kisebb feladatokba, amellyel a nászajándékokon túl valamit hozzátehetnek a nagy nap emlékéhez. Ilyen kincsek az úgy nevezett esküvői emlékőrzők, és különböző jókívánság tárgyak, amelyek nagyban feltudják dobni még pluszban a lagzi, vagy esküvői party hangulatát, emlékezetét.

Összegyűjtöttünk pár kedves és egyszerű emlékőrzőt, amelyet ha vendég vagy, akár nászajándékba is adhatsz, ha pedig te vagy az ifjú pár valamelyik tagja, sikerrel bevethetsz az esküvődön!

“A végén mindenki összeáll majd egy képpé”

Külföldön már rég óta nagy divat, hogy a házaspár közös fotójából a pár puzzle-t készíttet, amelynek szétszedett darabjait egy ládikóba helyezik a esküvőn és arra kérik a násznép tagjait, hogy a puzzle darabok hátuljára írják rá a nevüket és valami jókívánságot. Így amikor a pár otthon újra összerakja a puzzle-t, akkor a kép hátulján mindenki kicsit összeáll egy képpé, ahogy a jókívánságok is.

 

Elő az ujjlenyomatokkal! 

Nagyon kedves ajándék lehet a párnak, illetve jó pofa húzás lehet a pár részéről az esküvőn az ujjlenyomat fa, vagy az ujjlenyomatos kép, ami abból áll, hogy egy előre elkészített nagy fát ábrázoló képre, egy színes tintapárnába mártva az ujjakat, a násznép elhelyezi a fa ágán az ujjlenyomatait, amelyekbe beleírhatják a monogramjukat vagy nevüket, így a végén egy hatalmas színes lombkoronájú fa képződik. Ennek több verziója is lehet, nem csak fa, hanem lufi is. Ötletes nászajándék, de ötletes esküvői kiegészítő is a pár részéről.

A jókívánság láda vagy üveg is nagy divat, és a legegyszerűbben kivitelezhető emlékőr. Egy nagy befőttesüveget, ládát vagy borosüvegeket kihelyezve a násznép jókívánságokat, bölcsességeket, üzeneteket helyezhet el a pár számára, amelyet jól esik majd később visszaolvasniuk. Sokan azt a verziót választják, hogy egy üveget tesznek ki az ötödik házassági évfordulóra címzett üzeneteknek, egyet az ezüst lakodalomnak egyet pedig az aranylakodalomra címzett üzeneteknek. És amikor a pár eljut ezekhez a dátumokhoz, együtt felbontja az üvegeket. Ez egy nagyon kedves nászajándék is lehet akár a vendégek részéről is.

 

Szelfi sarok vagy szelfi automata

Napjaink esküvőin szinte már elengedhetetlen, hogy valamilyen formában megjelenik a közösségi média masszív jelenléte az életünkben. Nem ritkán kihelyezett hashtageket látni a helyszínen, vagy a meghívón, hogyha a vendégek az esküvőről posztolnak ezeket használják. Éppen ilyenek a vicces nagy fotó keretek, amik alá gyakran már előre nyomdailag elkészítve látszanak az instagram hashtagek és amik mögött a násznép kedvére pózolhat mindenféle előre kikészített maskarában.

Akik a profi papírképekben hisznek, már bérelhetnek szelfiautomatát is, ami a polaroidok technikáit alkalmazva, azonnal elő is hívják az elkészült szelfiket, de lehetőséget teremtenek arra is, hogy elküldjük magunknak emailben a képeket. A pár általában azt szokta kérni, hogy az elkészült papírképeket egy albumba ragasszák a vendégek, és írjanak mellé jókívánságot, így a lagzi végére a pár számára instant elkészül egy hatalmas mosolyalbum, amiben a buli nagy pillanatait arcait láthatják otthon megörökítve.

 

 

Képek és inspiráció: Pinterest.com