Piknikre fel, íme néhány jó recept!

Ezen a vasárnapon csodálatos idő várható, igazán élménygazdag és költséghatékony szórakozás, kikapcsolódás a piknik. Nem kell hozzá más csak jó társaság, néhány finomság és egy pokróc! Az alábbiakban két nagyon egyszerűen elkészíthető piknik étel receptjét osztjuk meg veletek, amiket a felnőttek is gyerekek is egyaránt örülnek. A sziráki kastély vadregényes kertje ideális egy emlékezetes piknikhez, kapjátok fel a piknik kosarat és a pokrócot! Piknikre fel, irány ki a szabadba! 

Egyszerű, nagyszerű gyors étkek

A piknik kosár tartalma szinte bármi lehet, ugyanakkor pofon egyszerű csemegéket gyárthatunk friss zöldségekből. Csak vágjuk fel kockára őket, készítsünk kis falatkákat belőlük és egy praktikus jól zárható edénybe ömlesztve vagy színek szerint elválasztva tároljuk. Ugyanilyen egyszerű ha salátában gondolkodunk, most pont szezonja van egy csomó kiváló zöldségnek. Népszerű még piknik témakörben a fogpiszkálókra felszúrt sajt, olíva bogyó duó, és épp ilyen közkedvelt a majonézes tormás sonkatekercs.

Ropogós finomságok

Hanyagold a kenyeret, válassz helyettük úgynevezett knäckebrödöt azaz svéd ropogós kenyeret. Ez a finom ropogós, magvas kenyérpótló nagyon népszerű skandináviában, mert laktató és a magoknak köszönhetően tele van értékes rostokkal. Így egy eredeti svéd receptet mutatunk nektek.

fba2ec1a96288c149194261093408f70

12 darab svéd kenyérkéhez
2 csésze kukoricaliszt
0,5 dl egész lenmag
0,5 dl szezámmag
0,75 dl napraforgómag
0,5 dl tökmag
0,5 ml olívaolaj
tengeri só

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral
Keverjük össze a hozzávalókat, majd adjunk hozzá 2 csésze forró vízet és az egészet jól forgassuk össze, és öntsük a masszát a sütőpapírra.
Lapítsuk el a masszát pár miliméter vastagon egyenletesen a sütőpapíron. Ha megvagyunk az egész masszát szórjuk meg durva szemű sóval, például tengeri sóval.
Süssük a sütőben nagyjából egy óra alatt készre sül.

A piknik fénypontja a desszert

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemény fajta a muffin, amely ízesítésének csak a fantázia szabhat határt. Mi most egy isteni répatorta muffint választottunk, ami kellemes lezárása lehet a szabadtéri étkezésnek.

8071550163_3ddddf0d53_h
Hozzávalók:
28 dkg reszelt répa = 2 szál
3 db tojás
13 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
0,5 dl napraforgóolaj
1 üvegcse vanília-aroma = 30 ml
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál kristálycukor a habba
5 kocka étcsoki
20 dkg vaj
Elkészítés: Hámozzunk és reszeljünk le 2 szál sárgarépát.

A tojásokat szedjük szét, a fehérjét verjük fel 1 kiskanál cukorral. A sárgáját is verjük fehéredésig 13 dkg cukorral. Olvasszuk fel a margarint, öntsük hozzá, majd a fél deci olajat és a vanília-aromát is. Ízesítsük mézeskalács fűszerkeverékkel. Ez adja meg a különleges ízt. A liszttel elkevert sütőport is keverjük bele, hogy homogén masszát kapjunk. Végül a répát is hozzáadjuk, legvégül a habot is beleegyengetjük spatulával.

Kétszer 12 darabos muffinsütőt kikenünk, lisztezük, vagy egyszerűen kapszlikat helyezünk bele, és néhány evőkanálnyi masszával megtöltjük őket.

1 mandarint megpucolunk, és a gerezdeket kis darabokra vágjuk, egyet-egyet a muffinok közepébe helyezünk. Végül a tetejükre étcsokit reszelünk vagy forgácsolunk.

10 percet nagy lángon sül, aztán még 40 percet kis lángon, de sütőtől függően tűpróbáig sütjük. Jó étvágyat! 🙂

Hozzászólások