Home / Konferencia és rendezvényszervezés / Trendek a rendezvényszervezésben
Trendek a rendezvényszervezésben

Trendek a rendezvényszervezésben

Egy rendezvény megszervezése sosem egyszerű lehetünk bármennyire profik is a szakmánkban. Mindig vannak váratlan helyzetek, amelyekre érdemes felkészülni. Manapság egy rendezvénynél az egyik legfontosabb, hogy minél modernebb legyen a megjelenés, a technika és minden egyes apró részletre oda kell figyelni. A legtöbb rendezvényes konferencián, illetve workshopon erre hívják fel a szervezők figyelmét, hogy korszerű és jól előkészített dolgokkal lepjék meg a látogatókat.

Elsősorban a kötelező elemek azok, amelyek folyamatosan változnak és alakulnak át egy-egy alapdolognál. Nézzük, hogy miknél kell odafigyelni a tökéletességre:

Témaválasztás

Az első és legfontosabb, amire érdemes figyelni az a rendezvény témája. Ma már nincs olyan lehetőség, amit ne lehetne kiaknázni, hiszen sok opció áll rendelkezésünkre, hogy maradandód alkossunk, amivel azonnal megfogjuk a meghívottakat. Gondolunk itt a meghívóra (ami lehet elektronikus, illetve írott). A téma fontos, hiszen átjárja a rendezvényt és ehhez mérten minden egyes kis dísz a helyére kerülve egészet alkot.

Technikai eszközök

A második lényeges dolog, a technikai eszközök. Egyre több újdonság kerül a piacra, ami kielégítheti a vizuális megjelenítést. A fények, a hangszórók, a kivetítés. Hozzátartozik a trendekhez, hogy minél fejlettebb legyen egy esemény. A témaválasztás ebből a szempontból lényegtelen. Ha nincs egy kiválasztott témád, akkor is tökéletesnek kell lennie az elektronikai résznek, hiszen ha az nem jó vagy éppen elromlik, akkor semmi esélye az eseménynek és az arra ellátgatók valószínűleg sosem teszik be újra a lábukat a rossz tapasztalat miatt! Tehát érdemes a helyet előtte felkeresni, hogy minden megtalálható-e vagy külön céget kell ehhez felkeresni, akik a legmodernebb eszközöket tudják szolgáltatni.

Catering

Ne maradjon ki, az egyik legfontosabb momentum: az étel. Meghatározza a hangulatot. Tegyük fel, hogy minden elromlik és nem sikerül túl jól semmi. Az ételek még megmenthetik a helyzetet. Apró falatkák, amelyek ínycsiklandozóak és hívogatják a résztvevőket. Az asztaloknál amúgy is lehet kapcsolatokat építeni. A lényeg, hogy ne elégedj meg a pogácsa megoldással, találj ki valami izgalmasabbat! Lehet köze a témádhoz vagy egy teljesen új dologgal is próbálkozhatsz!

Szervezés

Persze ezt sokan nem nevezik trendeknek, pedig az, hogy valaki, hogy viselkedik meghatározza a róla kialakított véleményt. Ezért jól kiválasztani a személyzetet, a hostess lányokat, hogy kedvesek legyenek és segítőkészek a vendégekkel!

A szervezés szempontjából nagyon fontos az időzítés, hogy minden rendben menjen. Nagyon sok olyan eseményről hallani, ami rettentően rosszul volt megszervezve, ezáltal a különleges hangulatot sem tudták átadni. Mindig figyelni kell a részletekre!

Természetesen nem tudod mindenki vágyát kielégíteni, de nagyban kell gondolkodni és érdemes listát készíteni, hogy mi mindenre lehet szükség és melyek azok a dolgok, amikre oda kell és érdemes is figyelni!

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és tartsd nálunk rendezvényed! További információkat honlapunkon kaphatsz!