Home / Konferencia és rendezvényszervezés / A tökéletes konferencia 5 legnagyobb titka
A tökéletes konferencia 5 legnagyobb titka

A tökéletes konferencia 5 legnagyobb titka

Amikor egy cég vagy közösség rendezvényszervezésre adja a fejét, akkor a kötelező rendezvényszervezési formulákon túl nem árt arra is gondolni, hogy mitől lesz a mi konferenciánk kecsegtetőbb, szebb, jobb, érdekesebb, mint bárki másé. Fontos, hogy a konferencia, amit szervezünk, ne csak tartalmában legyen emlékezetes, hanem hangulatában is, azaz élményekben is gazdag legyen. Ebben a bejegyzésben öt olyan fortélyt mutatunk, amivel garantáltan emlékezetes rendezvényt szervezhetsz üzleti partnereidnek, ügyfeleidnek.

1. A tökéletes helyszín

Konferenciatermet bérelni lássuk be nem egy nagy mutatvány, és ma nagyon divatosak a különböző business hotelek, ahol az üzleti miliő mellé általában némi wellness szolgáltatást kínálnak a helyszínek, legtöbbször busás felárért. Gondolj csak bele mennyivel másabb lenne, ha egy olyan helyszínre szerveznéd konferenciádat, ami önmagában felér egy miniszabival, egy kellemes hétvégi nyaralással! Erre tökéletesen alkalmas például a Sziráki Kastély, amely káprázatos környezetével elfeledteti a vendégekkel, hogy egy szakmai fórumon vesznek részt, inkább tűnik majd az esemény egy kellemes közösségi időtöltésnek, mint sem munkának. A rusztikus enteriőr, a lenyűgöző kastélypark, a kényelmes és autentikus szobák igazán exkluzív fogadtatást nyújtanak mindenki számára. Ugye mennyivel másabb értekezni egy meseszép kastélyban, mint egy robosztus városi, irodára hajazó hotelben?

2. Minőségi vendéglátás, ínyenc fogások

Egy sűrű és fárasztó szakmai nap közben és után az embereknek nagyon jól tud esni egy-egy fenséges étkezés, amely nem csak kommersz szendvicsből és pogácsából áll. Egy büfé ebédet is meg lehet oldani minőségi ételkínálattal úgy, hogy ne kelljen vagyonokat fizetned szervezőként egy fejadagért. Egy jól átgondolt menüsorral, az egész rendezvény alakulását megtudod változtatni. Ha az esemény végére pedig beszervezel egy csodás esti lakomát finom borokkal és némi tánccal, biztos lehetsz benne, hogy a legközelebbi eseményedre nem lasszóval kell majd befogni a potenciális résztvevőket! Ilyen apróságok ugyanis merőben új megítélést kölcsönöznek az adott cégnek, hiszen azt suggalja: fontos nekem a résztvevőm jó közérzete!

42252970 - close up of business people joining hands in team building exercise

3. Adj élményt is a szakmai tudás mellé

Különböző coachok és pszichológusok egybehangzó véleménye szerint egy közösség akkor érzi magát jól együtt, ha interaktív közösségi miliő teremtő feladatokban is részt kell venniük. Ha egy kastélyt választasz eseményed helyszínéül a lehetőségek egy-egy interaktív szabadtéri programra szinte kimeríthetetlenek. Gondolj csak arra, hogy egy egyszerű “beltéri” szituációs játék mennyivel különbbé válik ha azt egy fás, ligetes környezetbe helyezed ki. Szirákon lehetőség van lovaglásra, céges teniszbajnokságok rendezésére jó hangulatú bowling bajnokság szervezésére, közös vagy egyéni wellnessezésre is, valamint igazán rendhagyó élmény a szomszédos öko-farmra szervezett látogatás és program.

A festői környezetben elhelyezkedő gazdaság a termeléstechnológia, és az EU előírások szigorú betartása mellett üzemel, több konferencia, bemutató színhelye, és a Kastéllyal együttműködve számos érdekes programnak ad otthont. Előzetes egyeztetés után lehetőség nyílik csoportosan betekinteni a falusi gazdálkodás mindennapjaiba, a mezőgazdasági munkák fázisaiba. A látogatók segédkezhetnek az állatok ellátásában, megismerhetik a mezőgazdaság és a népi hagyományok kultúráját. Tájjellegű mezőgazdasági feladatokat és készítményeket ismerhetnek meg az odalátogatók. (Pl.: Szarvasmarhák gépi és kézi fejése, tej – tejtermékek kóstolása, baromfi vágás, pucolás, bográcsozás. Lovaglás, kocsizás és hintózás, tojásgyűjtés, tyúkültetés, lúd terelés, borjak etetése és itatása. Kaszálás, kazalrakás, aratás, cséplés – természetesen az aktuális évszaknak megfelelő időszakokban.)

4. Készíts részletes menetrendet, térképet és konferncia kisokost

Egy olyan kiadvány amelyben benne van nem csak a konferencia menete hanem a helyi látnivalók, éttermek, szórakozási lehetőségek, boltok, gyógyszertárak elérhetősége és nyitvatartási ideje, felbecsülhetetlen kincs. Egy ilyen kiadvány megszámlálhatatlan mennyiségű lehetőséget rejt magában. Elhelyezhetsz benne saját reklámot, érdekes, informatív, látványos PR cikket, térképeket a városhoz, a konferenciahelyszínhez, szeszes ital és kávé kuponokat, vagy további élményekre jogosító kuponokat, oktató anyagot, kreatív mgelepetéseket (pl: Kivágható és könnyen összehajtogatható céglogóval ellátott asztali ceruzatartó, kitéphető képeslap a helyszínről, logózott post it tömb, jegyzetfüzet melléklet, naptárral stb.). Egy ilyen kisokos, kézikönyv, biztosan nem landol majd a kukában, számíthatsz rá, hogy eseményed résztvevői mindannyian magukkal viszik majd.

5. Felejthetetlen záróbuli

Milyen jó azt visszahallani üzleti körökben, hogy “úú emlékeztek az xy vállalat koferenciájának záróbulijára? Hát az valami fantasztikus volt!” Egy-egy jól sikerült bulival nem csak az üzleti emlékezetben marad meg céged jó sokáig, de biztos lehetsz benne, hogy ha valakinek, valaminek pozitív híre megy, ott az ügyfélkör is gombamód szaporodni fog. Ki ne akarna egy olyan közösséghez tartozni, ahol kiemelkedő szakmai pluszt kap és még a konferenciáik is legendásak. Egy jó zenekarral és kifogástalan vendéglátással, céged sikerét jócskán fellendítheted, meglévő pozitív renomédat pedig még inkább az egekig tolhatod.

Ha ezek után te is úgy érzed a tökéletes konferenciát szeretnéd megrendezni idén, akkor válaszd a Sziráki Kastélyt eseményed helyszínéül, mert itt tényleg minden adott ahhoz, hogy emlékezetes esmeényedre akár még évtizedek múlva is emlékezzenek! Ehhez pedig nem csak a káprázatos helyszínés a díjnyertes konyha adott, hanem a kiváló rendezvényterek is és egy professzionális személyzet, aki minden terhet levesz a válladról! Neked csak jó kedvű házigazdának kell lenned!

Kérj ajánlatot és foglalj időpontot még ma!