Home / Esküvőszervezés / Tökéletes esküvői kiegészítők a kényelemért
Tökéletes esküvői kiegészítők a kényelemért

Tökéletes esküvői kiegészítők a kényelemért

szirakadmin szirakadmin március 26, 2017 Esküvőszervezés

Közeleg a nagy nap és a sok fontos tenni való közt, arra is kell időt szánni, hogy megtaláld a tökéletes kiegészítőket és a legkényelmesebb kelléketeket, hogy ne a feszengésről szóljon az esküvő. Elég egy kényelmetlen cipő, vagy egy szoros harisnya, és máris rémálommá válik az álomesküvő.

Nem csak kényelmi, de esztétikai okai is vannak annak, hogy jól és megfontoltan válasszunk a menyasszonyi ruhánkhoz kiegészítőket.

Névtelen terv (3)

Például mielőtt megvásárolnád az esküvői ruhádhoz legjobban  illő melltartót, érdeklődj, hogy a szaküzlet, ahol vásárolni szeretnél, megengedi-e, hogy felpróbálás miatt hazavidd a kiválasztott darabot?Esetleg van e lehetőséged többet is hazavinni? Ugyanis fontos, hogy a melltartót a menyasszonyi ruhával együtt próbáljuk fel, mert csak így derülhet ki, hogy megfelel-e a célnak. Elfedi-e teljes mértékben a menyasszonyi ruha a melltartót vagy kikandikál belőle? Rejtve marad-e mozgás vagy tánc közben is? Illik-e a szabásvonala a menyasszonyi ruhához? Illetve hogyha a címke érintetlenül marad, van e lehetőséged arra, hogy visszahozd és visszafizessék az árát ha nem megfelelő. Győződj meg arról, hogy a kiválasztott melltartó nem-e látszik át a menyasszonyi ruhán vagyis nem vastagabb anyagból készült-e, mint az?

A tökéletes menyasszonyi cipő kiválasztása talán a második legfontosabb a ruha után. És bár a menyasszonyi cipők általában nem látszanak az ara lábán, egy pár kényelmes és stílusos ünnepi topánka mégis minden kincset megér. A cipősarok egy fontos korrigáló tényező, ha a menyasszony és a vőlegény magasságáról van szó, de igazán az a fontos, hogy az ara egész napon át jól érezze magát benne. Egyesek két pár lábbelit választanak.
Egy elegáns, a ceremóniának megfelelő sarkút, valamint egy hétköznapibbat, kényelmesebbet a fogadáshoz, vacsorához és a tánchoz.

A kényelem mellett, fontos még, hogy a menyasszonyi ruha pontosan megfeleljen a cipő magasságának, amihez majd hozzá kell igazítani. Épp ezért a cipőt korábban ki kell választani a ruha első igazításának időpontjánál.
Az esküvő összköltségét mérséklendő, lassan bármiből spórolnál majd egy keveset, de egy minőségi esküvői cipő megvásárlásánál nem érdemes. Ézért igen fontos, hogy figyelmesen válaszd ki.

Egy menyasszonyi cipőnek erős talpa kell legyen, kényelmes szélei és nem indokoltak rajta a ruhához nem illő díszítések. Míg a csipke cipellők igen romantikusnak tűnnek, csak akkor érdemes beruházni, ha ezeknek a talpa és a felsőrész rögzítése nagyon szilárd.
A cipő stílusa és a formája melett még egy igen fontos szempont a méret. Minden cipőboltban vannak olyan szakemberek, akik pontos lábméretet vesznek. Ha már megvásároltad a cipőt, nem árt otthon pár órán át “betörni”, hogy jól a lábhoz simuljon.

A menyasszonyi ruhának tánc közben is bizonyítania kell alkalmasságát. Próbáld ki vele a mozgást zenei aláfestéssel. Ekkor majd kiderül mennyire kényelmes az alsónemű, a fűző, esetleg a ruhaabroncs derékpántja bevág-e, mert ha igen, az kényelmetlen és nem is kívánatos látvány. Az is fontos, ha combharisnyát viselsz az esemény alkalmával, hogy az ne szorítson, illetve ne csússzon le. De a harisnyatartó se látszódjon át a ruhán. A menyasszonyi ruha alól kicsüngő alsószoknya is illúzióromboló, hacsak nem a ruha stílusa kívánja azt meg.

Válassz megfelelő harisnyát! Ennek az esküvői kiegészítőnek a megfelelő kiválasztása eleganciát kölcsönöz a menyasszonyi ruhának és viselőjének. Legyen testhezálló és ne tekeredjen a lábra, ne legyen ráncos viselés közben. Választhatsz combfixet is, de ennek az a feltétele, hogy ne villanjon ki még a tánc közben sem a ruha alól.

Válassz megfelelő fehérneműt a menyasszonyi ruha alá! Olyan női alsót válassz, melynek derékpántja biztonságosan rögzíti azt. Próbáld ki az előzőleg kiválasztott darabot, így nem ér az a kellemetlen meglepetés, hogy lecsúszik rólad esetleg éppen tánc közben.

Gondoskodj tartalékról! Elkerülendő azt, hogy esetleg lyukas- vagy szakadt harisnyában jelenj meg a vendégsereg előtt, tartalékolj két- vagy három párat belőle, arra az esetre, ha tönkremennének tánc- vagy más tevékenység közben. Legrosszabb esetben megteszi egy üvegcse átlátszó körömlakk is.