Home / Érdekességek / Tojásfestés otthoni kacatok felhasználásával
Tojásfestés otthoni kacatok felhasználásával

Tojásfestés otthoni kacatok felhasználásával

szirakadmin szirakadmin április 13, 2017 Érdekességek

Már biztosan ti is javában készülődtök az ünnepekre és hát a Húsvét nem az igazi tojásfestés nélkül. Az internet tele van szuper ötletekkel, így hát mi is mutatunk most párat, amit könnyen elkészíthetsz te is otthon! Nem kell hozzá más, csak néhány otthon is fellelhető apróság, na meg festékek! Gyerünk alkotni, kreativitásra fel! 

Tojásfestés alufóliával

Tojásfestés alufóliával

Vágj egy nagyobb négyzetet alufóliából. Alaposan gyűrd össze, majd hajtogasd ki és a belsejét kend be akrilfestékkel. Ezután a tojást tedd az alufólia közepébe és lazán csomagold be. Óvatosan nyomd rá a fóliát a tojásra, majd csomagold ki. Hagyd hogy megszáradjon a festék. Ismételd meg ezt még legalább kettő másik színnel. Fontos, hogy minden szín után hagyd megszáradni a festéket.

Pöttyös tojás

Pöttyös tojás

Készítsd el az egy színű festett tojást. Tegyél egy tálba olyan anyagot, amellyel pöttyözni szeretnéd a tojásokat. Ez lehet mák, színes homok, csillámpor, stb, a lényeg, hogy apró legyen. Miután teljesen megszáradt a tojás, tégy rá akkora ragasztó pöttyöket, amekkora pöttyöket szeretnél kapni. Forgasd meg a tojásokat a tálkában. Addig forgasd, amíg minden ragasztópötty megtelik a tálban lévő mintázó anyaggal. Végül tedd félre a művedet addig, amíg a festék meg nem szárad. Utána tisztogasd le óvatosan a tojást.

Decoupage technika

Decoupage tojásfestés

Használj fehér tojásokat. A tojást alaposan tisztítsd meg, lehetőleg ecettel. Töröld szárazra. Kend be a tojást decoupage ragasztóval azon a részen, ahová a szalvétát fogad ragasztani. Vágd ki a szalvétából a mintát, vedd le a szalvéta legfelső rétegét, helyezd óvatosan a ragasztós felültre, majd a ragasztós esettel dolgozd el a szalvétát úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a felületre.  Hagyd megszáradni. Ha az egész felületet be akarod borítani, akkor használj kifújt tojást, és tűzd hurkapálcára, hogy könnyen tudj dolgozni. Használj gyöngyfényű ragasztót. Úgy sokkal szebb lesz a végeredmény.

Márványos tojás

Márványos tojás

Mi kell hozzá: üvegedény, pasztellkréta maradékok, zöldségreszelő, újságpapír, átlátszó lakkspray.
Reszeljük rá az újságpapírra a pasztellkrétát. Töltsük meg az üvegedényt forró vízzel. A reszelt kréta darabkáit dobjuk a forró vízbe. Amikor a kréta olvadni kezd, tegyük bele a tojást. Kanál segítségével forgassuk meg a vízben. A színes kréta elfolyó, márványos mintázatot hoz létre a tojás felszínén. Óvatosan emeljük ki, és tegyük félre, száradni. Miután megszáradt, fújjuk le átlátszó lakkal.

Buborékfóliás tojásfestés

Buborékfóliás tojásfestés

Kenjük be a buborékos fóliát festékkel és hengereljük végig rajta a tojást. Hagyjuk megszáradni, és utána még ismételjük meg a hengergetést más színnel is. Készíthetjük több színnel, de minden festés után hagyjuk megszáradni a tojást.

Csipke harisnya minta

Csipke harisnya minta

A csipkeharisnyát festékbe áztatjuk, és ezután kötjük a tojásra. Hagyjuk, hogy a festék befogja a tojást. Addig akasszuk fel valahová.

Gyöngybe forgatott tojások

Gyöngybe forgatott tojások

A főtt tojás teljes felületét kend be ragasztóval. Egy tálkába készíts elő gyöngyöket, majd a ragasztós felületű tojásokat forgasd meg a gyöngyös tálba.

Kellemes Húsvéti ünnepeket, jó készülődést kívánunk!

 

Forrás: szinesotletek.blog.hu