Home / Érdekességek / Téli séta – a lehető legjobb döntés a közelgő időszakban
Téli séta – a lehető legjobb döntés a közelgő időszakban

Téli séta – a lehető legjobb döntés a közelgő időszakban

szirakadmin szirakadmin november 26, 2017 Érdekességek

Még december sem köszöntött be, de már most annyira izgatottak vagyunk, hogy tippet adunk a téli pihenő tunyaságának kivédésére.

Tegnap arról számoltunk be, hogy a téli naptár milyen magyar hagyományokat nyújt számunkra. A jó hangulathoz és a feltöltődéshez nincs feltétlenül szükség cirádás és nagy volumenű hagyományok gyakorlására a téli időszakban, megújulni egyszerűbb, mint sokan gondolják.

A téli séták előnyeit és hasznos velejáróit szedjük össze, a mai blogposztban.

A tél és a kimozdulás egy lapon említéséről sokaknak egy ördögtől való kép jut az eszébe. Hideg van, sötét van, a hangulat és a szabadba való vágyakozás szintje pedig a béka feneke alatt és a föld között mozog. Mégis, érdemes felhúzni a csizmát és megbuktatni azt a tételt, mely szerint a téllel tele van a hócipőnk.

Nem kell, hogy így legyen!

A hideg levegő elengedhetetlen velejárója a télnek, ám nagyon könnyen védekezhetünk ellene. Pár réteg extrába még senki nem halt bele, a plusz pulcsitól és alátrikótól, pedig könnyedén megszabadulhatunk a hazatérés után, anélkül, hogy zavaróan kimelegednénk. Túl azon, hogy a minimális fizikai terhelés és a mozgás jótékony hatását váltja ki a séta, fontos hinni, az ép testben ép lélek tézisnek is.

A karácsony utáni, új év előtti, vagy akár vízkereszt utáni időszakban kifejezetten jól tud esni, ha szerelmünkkel, családtagjainkkal, vagy esetleg saját gondolatainkkal szeljük, a kitaposatlan, havas utakat.

Egy téli séta tehát nem más, mint fizikai, szellemi és lelki felüdülés is egyben.

Az ajándékok kicsomagolása és a karácsonyfa lehullott tűleveleinek összesöprése után, ne tagadjuk meg magunktól azt, hogy felszabadítsuk az endorfinokat és búcsút mondjunk a téli búskomorság méla, szürke miliőjének.

A bátrabb és sportosabb alkatok, persze csak ha kilábaltak a bejglikómából, a nordic walkingot is kipróbálhatják a dombosabb vidékeken, amely már felér egy kisebb fajta edzéssel is.

Egy biztos – Szirák vidékén kiváló hangulata van a téli sétáknak, amelyekhez még csak nem is kell várni karácsonyig. Ha erre jársz, mindenképpen tegyél pár kört a vadregényes tájon.

 

Fizikai és szellemi szempontból is előnyös a téli séta

Címkék