Home / Érdekességek / Téli finomságok – II. rész
Téli finomságok – II. rész

Téli finomságok – II. rész

szirakadmin szirakadmin december 3, 2017 Érdekességek

A mai blogposztban összegyűjtjük azokat a melegítőket/frissítőket, amelyek jól tudnak esni mind a téli hidegben, mint a négy fal közti tunyaságban. Az előző napi blogposzt folytatása gyanánt itt a bejegyzés arról, hogy a leghidegebb évszak ételei után, mivel zárjuk a gasztronómiai kikapcsolódásunkat.

Vigyázat, finom italok következnek!

Mentás kávé

mentás kávé

Ne féljünk ötvözni a frissesség és a melegség együttes hatását. A kanapén való punnyadásból bőven kijut az ünnepi időszakban, ezért testileg jó, ha néha átfut rajtunk a kellemes, menta által kiváltott csípős frissesség.  A kávét tetszés szerint lehet tejjel felönteni, de a friss, mentás ízhatáshoz mindenképpen javaslunk egy kanálkányi tejnél többet. Igazi felpörgető, forró, mégis hűs téli finomság.

Tojáslikőr és Baileys

Az ír likőr és a tojás hamisítatlan karácsonyi aromája elmaradhatatlan kellék az ünnepek alatt. Módjával ugyan, de pár pohárral szinte kötelező kóstolni az ínycsiklandó nedűből, akkor is, ha nem vagyunk hozzászokva az ízhatásokhoz. Ha karácsony, akkor tojáslikőr! Azt pedig, hogy a karácsony utáni időszakban, egészen tél végéig nem lenne fogyasztható az ital, senki nem mondta. Sőt, az ital kifejezetten kellemes teltséget eredményez a fagyos hónapok alatt. Pokróc alatti fetrengéshez, vagy egy jó könyvhöz egyaránt ajánlott.

Forró csokoládé

Kell magyarázni, hogy miért?

Szerintünk sem.

A nem gyors felhörpintésre szánt téli italok egyik legjobbika a forró csoki. Az elkészítést tetszés szerint lehet variálni, karamellás, tej, ét, vagy éppen fehér csokiból is elkészíthető az ital, csak győzzük kivárni.

Utolsó ajánlatunk a tavalyi és idei szezon slágere, a régmúltból nagy klasszikusként visszatérő ital, amely nem más, mint a

Pumpkin Spice Latte

teli finomsag

Az oly’ menő kávé, amelyben ízlésesen dominál a tök, valamint a méz. A köztudatba berobbanó ital nagy népszerűségnek örvend, amely egy kis leleménnyel már a halloween időszakában is fogyasztható, ha szemfülesen csapunk le a tök belsőségeinek maradványaira. Karácsonykor pedig egyenesen szívet és ízlelőbimbókat melengető ízhatásban lehet részünk.

Egy kicsit cukros, egy kicsit alkoholos, de így szeretjük a karácsonyi italokat!

Ne maradj le egyetlen blogposztunkról sem.