Home / Esküvőszervezés / Részekben az egész – a tökéletes esküvő titka
Részekben az egész – a tökéletes esküvő titka

Részekben az egész – a tökéletes esküvő titka

szirakadmin szirakadmin október 19, 2016 Esküvőszervezés

Egy esküvő szervezése több összetett dologból is áll, hiszen ahogyan a címben is megírtuk már, a részekből áll össze az egész. Készítettünk egy listát, amiben összegyűjtöttük, hogy mely pontokra kell figyelned szervezés közben!

Először is üljetek le a pároddal és beszéljétek le, hogy ki mit szeretne, mert ez az első és legfontosabb lépés, hogy valami olyat alkossatok meg, ami a tiétek és közös. ??llítsatok össze egy listát, hogy mely pontokra kell figyelnetek a szervezés során, hogy minden tökéletes legyen. Mikor készen vagytok, akkor érdemes a pénz részét is megbeszélni, hogy mi a budget, mennyit szántok a nagy napra, mert ugye a nász útra is gondolnotok kell. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a kis pontok, nézzük őket!

1. Vendégek

Tőletek függ, hogy mekkora vendégseregre vágytok. Kis esküvőt szeretnétek vagy nagyot? Ha kicsit, akkor természetesen a család, rokonság és a legközelebbi barátok szerepelnek a listán, ha viszont nagyot, akkor ez kibővül. Gondolnotok kell az ismerőseitekre, akikkel közös társaságba szoktatok járni, illetve sokan a kollégáikat is meghívják, ilyen neves eseményekre. Ha nagyon pici esküvőt szeretnél, akkor pedig jól gondold át, hogy kit hívsz meg, de ezzel nagyon óvatosan, hiszen nem tudhatod, hogy kiket bántasz meg ezzel és ez egy örök dilemma.

2. Téma

Újra visszatértünk az egyik legfontosabb momentumhoz, mikor meghatározzátok, hogy mi legyen a téma. Ez egy hosszadalmasabb beszélgetés, mert fel kell, hogy írjátok egy lapra a rengeteg ötleteteket és figyelni kell arra, hogy ehhez mérten akkor mindent úgy kell megszervezni. A dekorációt, hogy minden utaljon a témára, amit kiválasztottatok és persze ezeknek az apróságoknak mindenhol szerepelnie kell, a meghívóktól kezdve az utolsó szalvétáig.

3. Helyszín

A tökéletes helyszín megtalálása nagyon nehéz, mert meg kell találni azt az időpontot amikorra szeretnétek az esküvőt illetve szabadnak kell lennie a helynek. Vannak helyszínek, ahol már egy évre előre le kell foglalni a helyiséget. A kérdés az, hogy tudsz-e erre várni? Mi azt mondjuk, hogy inkább nézz körbe több helyen, a vidéken, a városban, hogy megtaláld a megfelelő helyet. Itt persze a témádra is kell figyelni, hogy olyat válassz, ahol bármi elképzelhető. Persze ha elkezded keresgélni és megtalálod az igazit, akkor azt nem fogod tudni elengedni!

4. Zene

A szórakozás fontos részét képzi az esküvőknek. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát és látszódjon az embereken, hogy valóban élvezik az esküvődet. A zenére általában DJ-t és élőzenekart szoktak javasolni. A kérdés az, hogy ti melyiket szeretnétek? A lista összeállítására is kell figyelnetek, hogy az elvárt hagyományos mulatós zenéken kívül a kedveltek is ott legyenek, hogy mindenki szórakozzon.

5. Catering

Mindig fontos momentum, hogy hogyan választod ki az ételeket. Általában a helyen ahol tartod segítenek a menüsor összeállításában, csak az a kérdés, hogy te miket szeretnél. Ezeket természetesen előre is le lehet beszélni, hogy hagyományosat vagy extrákat is szeretnél.

6. Ajándékok

A megköszönés, hogy eljöttek a meghívottak fontos. Minden eseménynél elsődleges az utóhatás, hogy jó véleménnyel menjen mindenki haza. Ezért illik adni a vendégeknek kis ajándékokat.

Reméljük ezekkel tudtunk segíteni, hogy mindenre odafigyelj. Bármikor, amikor eszedbe jutna pánikolni a szervezés miatt, gondolj arra, hogy a legfontosabb dolgot már megtaláltad az életben: a párodat!

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és tartsd nálunk esküvőd! További információkat honlapunkon kaphatsz!