Home / Érdekességek / Pünkösdi kalandozások Szirákon és környékén
Pünkösdi kalandozások Szirákon és környékén

Pünkösdi kalandozások Szirákon és környékén

A 2017-es esztendő kifejezetten gazdag a hosszú hétvégékben, a mostani is ilyen, Pünkösd vasárnap és hétfőn pedig jól esik kicsit kimozdulni a családdal. A Kastély tele van lehetőségekkel ilyenkor is! Ebben a gyönyörű időben számos szabadtéri lehetőség és természetjáró kaland is vár titeket!

A pünkösdi hétvégén kiváló döntés, ha a kastélyt választjátok kikapcsolódásotok helyszínéül, mert nem csak az exkluzív épületegyüttes, de Szirák és környéke egész hétvégén tartogat számotokra érdekes programokat, szórakozási lehetőséget.

nepszokasok_holloko_20160512

A környező településeken páratlan, és országos hírű pünkösdi kikapcsolódás is vár benneteket. Ilyen például, Magyarország ékszerdobozán Hollókőn a Pünköd. A több száz éves hagyományt a hollókői Pünkösdölést idén is megrendezik. A varázslatos kis település ilyenkor valódi időgéppé változik, ahol komédiások, népzenei együttesek, kézművesek színesítik a hagyományőrző helybéliek forgatagát. Akár családdal akár kettesben, akár barátokkal mentek, a hollókői Pünkösd maradandó élmény lesz.  És ha már ott jártok, ne hagyjátok ki a Pünkösdi Várjátékokat sem, mert a hollókőiek találékonyságának profi szervező készségüknek köszönhetően, évről évre izgalmasabb események várják a hollókői várba látogatókat.

var

Hasonlóan izgalmas program lehet a Szirákhoz közel eső Nógrádsipeken a Vadrózsa Fesztivál.

Nógrádsipek az Északi-középhegység részét képező, Cserhát dombjai között megbúvó kis község. A már megszokott időben, a pünkösdi hétvégén tartják 2017-ben is, már 24. alkalommal a Falunapot és Vadrózsafesztivált Nógrádsipeken. A háromnapos rendezvény ezúttal is színes és színvonalas programokat kínál a településre látogatók számára. Június 5-én (pünkösdhétfőn) 11 órától színes programkavalkáddal várják a kicsitet és nagyokat egyaránt. Gyermekműsorral, táncbemutatókkal, szórakoztató műsorokkal készülnek Nógrádsipeken a Falunapra. Az idén először élő nagykoncerttel koronázzák meg a hétfői programot, melynek keretében a legendás Bikini együttes csap majd a húrok közé. Az egész napos rendezvény mindenki számára DÍJTALAN!!!

Ha pedig a programok után helyi pihenésre kikapcsolódásra vágynátok, próbáljátok ki kiváló wellness szolgáltatásainkat, fogyasszatok el egy csodálatos borvacsorát a hűvös pince éttermünkben!

Kényelmes, és exkluzív szobáink mellé pedig rendkívüli csomag ajánlataink közül válogathatsz, amelyek garantáltan a legjobb élményeket tartalmazzák számotokra!

Adjatok egymásnak élményt Pünkösdkor is!

Irány Szirák!