Home / Érdekességek / Okos csomagolási tippek minden utazáshoz
Okos csomagolási tippek minden utazáshoz

Okos csomagolási tippek minden utazáshoz

szirakadmin szirakadmin szeptember 27, 2017 Érdekességek

Mindegy, hogy hova utazik az ember (lánya), a csomagolás mindig gondot okoz. Hosszú vagy rövid időre, hideg vagy meleg helyre? Van-e súlyhatár vagy éppen esélyes, hogy teljesen túzásba visszük? Mindez vet fel kérdéseket, amiket nem könnyű megválaszolni, okosan pakolni pedig még nehezebb. Adunk hát néhány tippet, hogy mindenki a lehető legpraktikusabban pakolhasson be.

Lista

Mindig írjunk listát a legszükségesebbekről. Csoportosítsuk a ruhaneműket, az iratokat, a kozmetikumokat, stb. Ez a lista nem csak az itthoni csomagoláskor fog segíteni, de a hazaút előtt is ellenőrizhetjük, hogy nem felejtettünk-e valamit a szálláson.

Ruhák

A tervezett szetteket ne csak az időjárástól tegyük függővé, az úgyis is teljesen kiszámíthatatlan, hanem alaposan gondoljuk végig, milyen programok várnak ránk az út alatt és ahhoz válasszunk megfelelő ruhákat.

Utazáskor is érdemes megfontolni az alapszabályt: mindig építsük ruhatárunkat kedvenc, jól bevált alapdarabjainkra és inkább kiegészítők terén válasszuk a színes és mintás darabokat. Átszállásos vagy csomag feladásos utak esetében viszont érdemes lehet arra is gondolni, hogy mi lesz, ha épp a kedvenc, méregdrága vagy éppen már sehol sem kapható darabunknak kél lába. Ilyen esetekben az adott ruhát inkább viseljük vagy tegyük be a kézipoggyászba, ahol szem előtt tarthatjuk.

Kozmetikumok

A bőröndön belül a ruhák tetejére jöhetnek a külön neszesszerbe vagy zárható zacskóba csomagolt kozmetikumok. A nagy kiszerelésű samponokat és tusfürdőket tanácsos inkább otthon hagyni és előkotorni az apró termékmintákat, mini termékeket, de akár a helyszínen is be lehet szerezni a szükséges dolgokt, így biztosan elkerüljük a kiömlést.

Üres helyek

A bőrönd sarkaiban fennmaradó helyeket se felejtsük el kihasználni! Itt kaphatnak helyet a zoknik, a fehérneműk és a sálak, de vigyázat, nem érdemes lelkesen bepakolnunk még 3 bikinit! Jobb, ha előre gondolunk a sok szuvenírre és csecsebecsére, amiket az út során veszünk.

Cipekedés

A kerekes bőrönddel utazóknak eleve könnyebb dolguk van cipekedéskor, de van még egy trükk, ami sokat segíthet: ha a nehezebb dolgokat a kerekekhez közel helyezzük el, még gördülékenyebb lesz a közlekedés!

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg ismerőseivel is!