A munka is lehet buli

A munka is lehet buli

Emberek százai érzik magukat rosszul a saját mindennapjaikban, ennek pedig az egyik legnagyobb oka az, hogy nem érzik magukat jól a munkahelyükön, munkakörükben. Mentális alaptörvény, hogy olyan munkát kell választanunk, amelyet élvezünk, örömmel végezzük annak minden percét. Ez azonban sokaknak nem sikerül, talán saját, talán önhibájukon kívül. Ilyenkor sem kell azonban kétségbe esni, hiszen rengeteg lélekerősítő létezik, apró kis tettek, tevékenységek, amelyek jót tesznek a dolgozó ember lelkének. Pár tipp, a munkahelyi hangulat előmozdítása érdekében.

A mai blogposztban ezekből szedünk össze párat.

Nyolc óra szórakozás.

A taktika pofon egyszerű. A mai megfiatalodott munkalégkörben sokan szeretnek szórakozni, amire valljuk be, kell, hogy idő jusson. Havi egy alkalommal minden belefér! Próbáljuk meg kerülni az unalmas sörözgetéseket, a sok kicsi helyett inkább legyen egy adott nap a hónapban, például minden harmadik péntek, amikor reggelig tart a tánc! Az igazán nagy történetek, akkor születnek majd meg.

Egy kép, többet mond ezer szónál.

Az emberek nagy többsége vizuális típus, ám az irodai dekort sokan nem tartják fontosnak. Pedig az. Kis közös munkából és párezer forintból kihozható történetről van szó, amely az elvégzése után is maradandó élményt okoz, hiszen számunkra kedves tablókkal érintkezhetünk nap mint nap. Legyen szó egy szimpla tipográfiáról, családi fotókról, irodai sörözgetésekről, vagy akár egy virágról az asztalon. A színeknek is nagy hatása van a boldogsághormonok működésbe lépésére, érdemes tehát arra figyelni, hogy meleg színeket és nyugtató árnyalatokat alkalmazzunk.

Ép testben ép lélek.

A mozgás is boldogságfaktor, a céges sportrendezvényekből, vállalatok közti tornákból pedig Dunát lehet rekeszteni. Amennyiben a cég tagjai nem annyira aktívak, hogy ekkora volumenű mozgásra vállalkozzanak, egy közös futás is megteszi, vagy egy nagy sörözés előtti kispályás foci is. A sportolás élményét is le lehet egyszerűsíteni a végtelenségig, ha céges élményről van szó. A tárgyalóban kifüggesztett darts tábla is kiváló közösségkovácsoló eszköz lehet, de egy közös jóga, vagy lézerharc, esetleg a bowling is szuper kis program.

A céges bakancslista.

Nem csak a negyedévek elején fontos hangsúlyozni a célkitűzéseket, az álmok nem feltétlenül kell, hogy mindig szakmaiak legyenek. A falra kifüggesztett bakancslistára kerülő, apró, reális, ám mégis nagy tartalommal rendelkező és vágyakat agitáló célok, akár a motiváltabb munkavégzés zálogai lehetnek. Ki tudja, talán ez lesz az a nyár, amikor összejön augusztusban a közös horvátországi kiruccanás.

A nagy falatozások ereje.

Vészesen úton van a napos, meleg idő, ilyenkor pedig mind kicsit jobban vágyunk a finom falatokra, mint bármikor máskor. Pizzából, jégkrémből és jéghideg sörből, minden péntek végén, beszerezni nagy tételben ajánlott!

A lélekerősítőknél kevés fontosabb dolog létezik, de ha az a bizonyos nagy egymásra találás a cél, akkor nincs jobb ötlet egy sziráki csapatépítőnél!

25 ways to have fun at work