Mitől hasznos egy teambuilding?

Egy csapatépítő tréning kikapcsolódásnak is remek. Szakmai tartalommal kombinálva működési mechanizmusod szemléltetésére is kiváló alkalom, azonban ha sokrétű, változatos programokkal kombináljuk, ennél sokkal többet is jelenthet.
A profin felépített  és megszervezett csapatépítő tréning valóban képes a munkatársak közötti együttműködés tökéletesítésére, a “csapatszellem” kialakítására, arra, hogy a kollégákból egy ütős, a munka terén is hatékonyan együttgondolkodó csapatot, egységet teremtsen.
A cég izgalmas, emberi, különféle személyiségekkel teli oldala bontakozik ki egy-egy ilyen alkalom során. Kiváló lehetőség a vállalatnak, hogy az egyediség, a heterogén jellemek között megteremtse az együtt alkotás, a csapatszellem, a brainstorming élményét. Mindezt kreatív, játékos, “laza” formában.
A korábban rejtett készségek ismeretében a későbbiekben konfliktusmentesebbé válik az együttműködés, a feladatok könnyebben és személyre szabottan oszthatóak szét, ezáltal a teljesítés színvonala magasabb lesz, ezzel párhuzamosan a feladatok elvégzésére fordított idő csökken.

Egy ideális csapatépítés során semmiképp sem szabad elfelejteni azt, hogy a szórakozás, az összhang megteremtése mellett az egyik fő feladata, hogy egymás erejére támaszkodva, egymás segítségét használva, valamilyen szakmai fejlődést is tudjon nyújtani. Bármikor is szervezzük kell, hogy legyen valamilyen célja, amely illik a vállalati stratégiához, megoldandó problémához. Valamilyen formában hívhatjuk problémamegoldási eszköznek is, mivel a kommunikáció és megoldásfókuszú kreatív gondolkodás az, ami fejlődik egy ilyen esemény során. A hasznos csapatépítés során világos, hogy mit, miért csinálunk. Nem a különleges, felesleges milliókat érő feladattól lesz értelme, hanem attól, amilyen értéket képvisel.

Azon a tulajdonságok amiket fejleszt egy hasznos csapatépítés, nem csak a sikeres üzleti vállalkozásához, hanem üzleti életünk mindennapjaihoz is hozzájárulnak. Ilyen fejlesztendő pontok lehetnek akár :

  • önismeret,
  • kreativitás
  • magabiztosság
  • optimizmus,
  • felelősség- és kockázatvállalás,
  • övállóság,
  • teherbírás,
  • tolerancia,
  • proaktivitás
  • empátia

Szellemi megújulásként élheti meg mindenki, ha egy kellemes környezetben, szervezett keretek között zajlik a vállalati fejlődés és szórakozás. Szervezze Szirákon csapatépítését, hogy munkatársai egy idilli helyen fejlődhessenek, Önnek pedig lekerüljön egy teher a válláról! Vegye fel velünk a kapcsolatot és nézze meg milyen csapatépítési lehetőségeket kínálunk, hogy munkatársai ne csak közösen dolgozzanak, de barátok is legyenek!

Hozzászólások