Home / Konferencia és rendezvényszervezés / Mitől hasznos egy teambuilding?
Mitől hasznos egy teambuilding?

Mitől hasznos egy teambuilding?

Egy csapatépítő tréning kikapcsolódásnak is remek. Szakmai tartalommal kombinálva működési mechanizmusod szemléltetésére is kiváló alkalom, azonban ha sokrétű, változatos programokkal kombináljuk, ennél sokkal többet is jelenthet.
A profin felépített  és megszervezett csapatépítő tréning valóban képes a munkatársak közötti együttműködés tökéletesítésére, a “csapatszellem” kialakítására, arra, hogy a kollégákból egy ütős, a munka terén is hatékonyan együttgondolkodó csapatot, egységet teremtsen.
A cég izgalmas, emberi, különféle személyiségekkel teli oldala bontakozik ki egy-egy ilyen alkalom során. Kiváló lehetőség a vállalatnak, hogy az egyediség, a heterogén jellemek között megteremtse az együtt alkotás, a csapatszellem, a brainstorming élményét. Mindezt kreatív, játékos, “laza” formában.
A korábban rejtett készségek ismeretében a későbbiekben konfliktusmentesebbé válik az együttműködés, a feladatok könnyebben és személyre szabottan oszthatóak szét, ezáltal a teljesítés színvonala magasabb lesz, ezzel párhuzamosan a feladatok elvégzésére fordított idő csökken.

Egy ideális csapatépítés során semmiképp sem szabad elfelejteni azt, hogy a szórakozás, az összhang megteremtése mellett az egyik fő feladata, hogy egymás erejére támaszkodva, egymás segítségét használva, valamilyen szakmai fejlődést is tudjon nyújtani. Bármikor is szervezzük kell, hogy legyen valamilyen célja, amely illik a vállalati stratégiához, megoldandó problémához. Valamilyen formában hívhatjuk problémamegoldási eszköznek is, mivel a kommunikáció és megoldásfókuszú kreatív gondolkodás az, ami fejlődik egy ilyen esemény során. A hasznos csapatépítés során világos, hogy mit, miért csinálunk. Nem a különleges, felesleges milliókat érő feladattól lesz értelme, hanem attól, amilyen értéket képvisel.

Azon a tulajdonságok amiket fejleszt egy hasznos csapatépítés, nem csak a sikeres üzleti vállalkozásához, hanem üzleti életünk mindennapjaihoz is hozzájárulnak. Ilyen fejlesztendő pontok lehetnek akár :

  • önismeret,
  • kreativitás
  • magabiztosság
  • optimizmus,
  • felelősség- és kockázatvállalás,
  • övállóság,
  • teherbírás,
  • tolerancia,
  • proaktivitás
  • empátia

Szellemi megújulásként élheti meg mindenki, ha egy kellemes környezetben, szervezett keretek között zajlik a vállalati fejlődés és szórakozás. Szervezze Szirákon csapatépítését, hogy munkatársai egy idilli helyen fejlődhessenek, Önnek pedig lekerüljön egy teher a válláról! Vegye fel velünk a kapcsolatot és nézze meg milyen csapatépítési lehetőségeket kínálunk, hogy munkatársai ne csak közösen dolgozzanak, de barátok is legyenek!