Home / Esküvőszervezés / Menüválasztási tippek lagzihoz
Menüválasztási tippek lagzihoz

Menüválasztási tippek lagzihoz

szirakadmin szirakadmin október 15, 2016 Esküvőszervezés

??ltalában egy vasárnapi ebéd menüje is gondot szokott okozni, de mi van akkor, ha a Nagy Napnak kell a sorrendjét összeállítani? Teljes káosz! Ezért arra gondoltunk, hogy ezzel a pár tippel könnyebben át tudod majd látni, hogy mivel szeretnél találkozni az asztalokon!

Ez sokszor komoly döntés és nagy feladat, hiszen mindenkire figyelned kell. A vendégek nem szeretik ugyanazt és azt sem szeretnéd, ha valaki rossz szájízzel térne haza. Ez természetes, de megfelelni sem lehet mindenkinek.

Az étrend összeállításában, ha szeretnéd tudnak segíteni ott, ahova szervezed az esküvődet, hiszen nekik nem ez az első rendezvényük. ??ltalában három-négy menüsort szoktak ajánlani, hogy ki tudd választani mit szeretnél.

Azért, mert egy előre összeírt menüsort mutatnak, nem jelenti azt, hogy ne változtathatnál rajta vagy ne rakhatnád össze kedved szerint a sorrendet.

Beszéld meg az adott helyen az elképzeléseidet, mert segíthetnek, hogy mit mivel lenne érdemes párosítani (egy húsleves után, nyilván nem érdemes sushit kihozni). A kompozíció fontos, hogy mit mivel párosítasz és mi után mi jön. Azt tanácsoljuk, hogy kérj az egyedien összeválogatott menüre egy árajánlatot, hogy lásd mennyire fogja ez neked megérni. Itt arra is figyelni kell, hogy lesznek-e vegetáriánusok mert akkor nem kell a húsból többletet rendelni, mert pazarlás.

Mielőtt neki ugranál a menü összeállításának, mindenképpen vedd figyelembe, hogy hány személyre kell rendelni ételt és azt is, hogy milyen témában akarod az estét megtartani.
A vendéglista összeállításánál jó, ha odafigyelsz, hogy ki az aki eszik húst ki az aki nem, ki érzékeny egyes ételekre. Rájuk külön kell gondolni és olyan ennivalót kell az asztalra tenni, amit ők is ehetnek.

Ha szeretnéd a hagyományos menüt a lagzidhoz, akkor azok ezekből az ételekből állnak: tyúkhúsleves, birkapörkölt, töltött káposzta, hústál, somlói galuska illetve sós és édes aprósütemények.

A modern menüsorban már találkozhatunk extrább ételekkel is, melyek: svédasztalos hidegtál, különleges magyaros leves, bélszín stb. Ez már egy drágább árkategóriájú menüsor.

Természetesen a témához illő ételeket ajánljuk, hiszen azt is figyelembe kell venni. Ha mediterrán esküvőt szeretnél, akkor ahhoz kevésbé passzol a borjú paprikás, inkább az olaszos, spanyolos ízek és ételek kerülnek előtérbe.

Mindenképpen üljetek le pároddal és beszéljétek meg, hogy ki mit szeretne, kinek mi lenne a kívánsága ezt vessétek össze a vendégsereggel, majd az étteremmel és így sikeresen összeáll az a menüsor, ami a Nagy Napon vár majd titeket és vendégeiteket.

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és tartsd nálunk esküvőd! További információkat honlapunkon kaphatsz!