Home / Érdekességek / A kastély rejtett titkai
A kastély rejtett titkai

A kastély rejtett titkai

szirakadmin szirakadmin október 30, 2016 Érdekességek

A kastély rejtett titkai feltárulnak. A történelem megelevenedik és úgy érezhetjük, hogy időutazáson veszünk részt. Ha szeretnél részese lenni egy igazi kalandnak és érdekelnek az érdekességek, akkor tarts velünk!

A kastély épületének keletkezését homály fedi és sajnos a levéltárban sem érhető el pontos adat. Sokaknak már itt felcsillanhat a szeme, hogy valóban egy műemlékről van szó, ami rengeteg mindent túlélhetett és kérdés, hogy miért is építették, ugyanis a pince, amely nincs még teljesen feltárva, ispotályként szolgálhatott 300 évig. Az első írásos emlékek az 1200-as évekből valók, amikor Johannita lovagok használták. Az építések és alakulások állandó jelenségnek számítottak az évszázadok alatt és rengeteg változáson esett át a kastély. Ami biztos, és a homlokzaton is feltüntetett az az, hogy 1748-at jelölik meg a kastély átépítésének.

Látogass el hozzánk!

Azoknak, akik kedvelik a történelmet érdemes ellátogatni szállónkba, hiszen körbevezetjük őket egy túra keretében, ahol jobban megismerhetik az „eltitkolnak” gondolt részeket. Mind tudjuk, hogy a régi épületek úgy lettek megtervezve, hogy az ott élő családoknak biztosítsanak rejtett menekülői útvonalakat, amelyek még ma is használhatóak! A kis község alatt alagutak kanyarulatai találhatóak, mert egy időben rengeteg volt a rablótámadás és az emberek féltették családjaikat. Bár ezekbe sajnos nem lehet lemenni, ha arra kerülne a sor, használhatóak lennének a mai napig.

Az emberek többsége a régi dolgoknál, helyeknél, házaknál azonnal a dohos szagra gondol, de ez nem így van! A kastélyszálló nem egyenlő azzal, hogy kellemetlen, régies szag fogadja a hozzánk látogatókat!

A szálló tele van szebbnél szebb és gyönyörű kiegészítővel, amelyek rendkívül értékesek és ezek nem csak tárgyak, hanem freskók is. Utalva a régi korra és annak stílusjegyeire.
A sok különlegesség közül megosztunk pár érdekességet, a többit azonban csak akkor tudhatod meg, ha ellátogatsz hozzánk, mert rendkívül sok titok van még a tarsolyunkban!

Tudtad?

Madách Imre az Ember tragédiája c. művéhez az 54-es szobánkban írta az egyik fejezetet? Bizony, az egyik legszebb irodalmi műhöz az ihlet a kastélyszállónkban született meg! Ha netán te is vágynál egy kis inspirációra, akkor itt az ideje, hogy kövesd Madách Imre példáját.

A helyszín a romantikát kedvelőknek is izgalmas lehet, hiszen rengeteg szerelem született a bálokon és egyéb rendezvényeken! A rejtett folyosók, amelyek a falakban helyezkednek el, pedig átjárást biztosítottak a férj és feleség hálója között!

A titkok itt még nem értek véget! Nézd meg a virtuális videónkon keresztül, hogy hogyan is néz ki a szállónk és ha úgy érzed mindenről tudni szeretnél, akkor látogass el hozzánk!

Ha szeretnél még  több érdekességet megtudni a kastélyról, akkor látogass el oldalunkra vagy gyere el hozzánk egy túrára!