Home / Konferencia és rendezvényszervezés / Ízlések és pofonok – Hogy legyen kifogástalan a rendezvény
Ízlések és pofonok – Hogy legyen kifogástalan a rendezvény

Ízlések és pofonok – Hogy legyen kifogástalan a rendezvény

Mindig is szerettél volna betekinteni a kulisszák mögé egy catering összeállításánál? Érdekelt, hogy hogyan kell kiválasztani a tökéletes menüsort, vagy éppen mi történik a nagy forgatagban, amiből a vendégek csak a megkomponált ételeket látják?

Egy rendezvénynél mindig szerepet játszik a téma, a helyszín, az esemény jellege, ezért különböző catering típusokat kell megmutatnunk, hogy lásd, milyen lehetőségeid vannak a különböző eseményeken.

A backstage mindig az egyik legforgalmasabb hely, amely a vendégek elől rejtve marad, így nem látni a sürgés forgást, rohanást, ami egy elzárt helyen történik. Itt bontakozik ki az igazi csoda és kerül minden hozzávaló összeállításra, majd rá a tálcára. Sokan nem is gondolnák, pedig egyre fontosabb, hogy ne ugyanaz a látvány és megszokott standard ételfelszolgálás legyen az eseményeken.
Ezért összegyűjtöttünk pár típust, amelyek biztosan beleillenek az elképzelésedbe és így sokkal könnyebb lesz kiválasztanod, hogy milyen formában legyen a szervírozás.

Gálavacsora, díszétkezés

A legelegánsabb formája a többfogásos ételek felszolgálásának. Ha egy nagyobb rendezvényre készülsz, ahol megünnepeltek valamit, akkor ez a legideálisabb. Főként díjkiosztókra és neves eseményekre ajánljuk. Nagy asztalok mindenhol, ültető kártyák (itt figyelni kell arra, hogy kiket teszel egymás mellé). Összeválogathatod az ételeket a szakács segítségével, hiszen a finom falatok megadják az estének a hangulatát, ezért mindennek tökéletesnek kell lennie! Itt az is fontos szempont, hogy milyen ital kerül még felszolgálásra. Tehát ha tudod, hogy a megrendelőnek vagy a cégednek egy nagyon elegáns estére van szüksége, akkor ez a megfelelő választás!

Svédasztalos állófogadás

Amikor nincs elég hely vagy idő, akkor ez egy jó lehetőség a vendégek megvendégelésére. Mivel a meghívottak nem ülnek asztalhoz, ezért könyöklőkben kell gondolkodni. Ilyenkor a programok kötöttebbek és sokkal szűkebbek, mondhatni egy igazi rohanós rendezvény. Ha rövid, de határozott estében gondolkozol, akkor ez az egyik legjobb választás.

Svédasztalos ültetett fogadás

Itt már sokkal nagyobb esély van arra, hogy embereket ismertess meg egymással. Ez főleg, akkor ajánlatos, ha felső vezetőknek szól a konferencia.

Falatkák/Szendvics party

A megnyitóknál nagy keletje van, amikor szépen felrakott tálcákkal kínálják a pincérek a vendégeket. Ilyenkor mindig igyekeznek a szakácsok a kreativitásukat kiélni, hogy minél szebb és ízletesebb kompozíciókat állítsanak össze. A látogatókat azonnal rabul ejtik a falatkák. Ha egy galéria megnyitót tervezel vagy egy kisebb bemutatót, akkor ez a tökéletes ételkompozíció!

Kávészünet

Talán sokan elmondhatjuk magunkról, hogy létfontosságú folyadék a kávé. Az egyik legjobb beszélgetés közbeni italfogyasztás, amikor egy fontos eseményre kerül sor, amely egész nap elhúzódhat. Ilyenkor mindig megtalálhatóak az apró édes és sós sütemények is. Kávészünetet a hosszú nap alatt jó, ha többször is beiktatsz, hiszen mindig kell az agynak egy kis élénkítés!

A tökéletes menüsor kiválasztása függ a rendezvény jellegétől. Ha megvan az elképzelésed, akkor már csak annyi a dolgod, hogy kikéred a hozzáértők véleményét, hogy minden rendben legyen. A profi szakácsok mindig tudják, hogy mit érdemes felszolgálni a vendégeknek, ezért csak azt tudjuk tanácsolni, hogy bízz bennük!

Ha szeretnél még érdekességeket és információkat arról, hogyan szervezz tökéletes rendezvényt, akkor látogass el oldalunkra, ahol folyamatosan frissülő blogbejegyzésekkel várunk!