Home / Természet és látnivalók / Irány ki a szabadba, hív a tanyavilág!
Irány ki a szabadba, hív a tanyavilág!

Irány ki a szabadba, hív a tanyavilág!

Nógrád megye délkeleti sarkában, a Bér- patak völgyében, a Cserhát lábánál elterülő dombvidéken fekszik a festői szépségű sziráki Micsutka Tanya, mely gazdag állatállományával és izgalmas program lehetőségeivel csalogatja ki a természetbe az oda látogatókat.

Névtelen terv (7)

A festői környezetben elhelyezkedő gazdaság a termeléstechnológia, és az EU előírások szigorú betartása mellett üzemel, több konferencia, bemutató színhelye, és a Kastéllyal együttműködve számos érdekes programnak ad otthont.

Előzetes egyeztetés után lehetőség nyílik csoportosan betekinteni a falusi gazdálkodás mindennapjaiba, a mezőgazdasági munkák fázisaiba. A látogatók segédkezhetnek az állatok ellátásában, megismerhetik a mezőgazdaság és a népi hagyományok kultúráját. Tájjellegű mezőgazdasági feladatokat és készítményeket ismerhetnek meg az odalátogatók. (Pl.: Szarvasmarhák gépi és kézi fejése, tej – tejtermékek kóstolása, baromfi vágás, pucolás, bográcsozás. Lovaglás, kocsizás és hintózás, tojásgyűjtés, tyúkültetés, lúd terelés, borjak etetése és itatása. Kaszálás, kazalrakás, aratás, cséplés – természetesen az aktuális évszaknak megfelelő időszakokban.)

Gyerekekkel kifejezetten jó időtöltés lehet a tanyára ellátogatni, hiszen a gyerekek testközelből ismerhetik meg például az állattartás titkait és a tejtermék készítés folyamatait. Így a kikapcsolódás nem csak pihentető, de hasznos is.

A rendezett környezetben a régi tanyasi hangulatot felelevenítő légkör és az állatok csalogatják a látogatókat, akiket friss tejjel, túróval, ízesített sajtokkal vár a tanyagazda.

Baráti társaságokat, családokat, munkahelyi csapatokat is várunk, hiszen ez a típusú aktív kikapcsolódás bármilyen életkorban érdekes lehet!

Ha többet szeretnél megtudni a tanya kínálta lehetőségekről, illetve a program részleteiről, kérj személyes ajánlatot az alábbi linken: https://kastelyszirak.hu/arajanlat