Home / Esküvőszervezés / Hogy legyen tökéletes a lakodalmi lakoma?! – II. rész
Hogy legyen tökéletes a lakodalmi lakoma?! – II. rész

Hogy legyen tökéletes a lakodalmi lakoma?! – II. rész

szirakadmin szirakadmin július 31, 2018 Esküvőszervezés

Mivel az esküvői tippekből, különösen a lakodalom velejáróinak jó tanácsaiból végtelen számú létezik, így jó szokásunkhoz híven itt egy újabb adag tipp a tegnapi folytatásaként, amelyeknek segítségével megkönnyíthetők az étel-ital gondok. Nem a lakodalmi menü irányít minket, hanem mi azt. 

 1. Az alkoholmentes italok fontossága
  Smoothie

  Sokan megterhelőnek és túlzottnak tartják a kényszeres és nagy mennyiségű alkoholfogyasztást a lakodalmakban. Gondolni kell a konzervatívabb, szerényebb típusokra is, akik nem szeretnének másnap délben masszív fejfájással ébredni. Egy jó bulit természetesen nem csak az alkohol dobhat hangulatban a maximumra, vannak, akik egyáltalán nem is igénylik. A jegeskávék, smoothiek, és teakülönlegességek repertoárjában olyan és annyira érdekes variációk léteznek, hogy az utolsó dolog, amire az elfogyasztása után gondol majd a vendégkör, az az alkohol. Ez persze nem mindenkire lesz igaz, de a buliszökevényeket is megmentheti egy jeges, frissen facsart narancslé hajnali háromkor.
 2. Egyféle rövid legyen a lagziban!
  Egy kicsit szigorú korlátozás, de mindenképpen költséget kímélő megoldásnak bizonyul az, ha egy specifikus likőrt, vagyis röviditalt kapnak a vendégek. A döntést akár köríteni is tudja a férj és a feleség, mondván, hogy következik a józan életmód és nincs helye kverésnek. Ha pedig rövid, akkor, … esetleg Unicum?!
 1. Állófogadás
  Az előző tipphez hasonlóan, ez is egy kicsit szélsőséges és nagy valószínűséggel ezerből egyszer kerül megvalósításra ez a módszer. De! A lehető legnagyobb spórolást talán az jelentheti, ha megsokszorozzuk az előételek számát, míg a fő fogásokat és az ülő vacsorát elvetjük. Van példa „állófogadós” lagzira, előételek végtelen permutációjával. Extrém megoldás, de hatékony. Ráadásul a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
 2. Tematikus ételelhelyezés
  Ha véget ér a vacsora, az utánpótlás muníció rendszerint kikerül egy elkülönített asztalra, amelyre mindenki kedve szerint rájárhat. A modern esküvőknek azonban elengedhetetlen kelléke, hogy legyen a menüben egy bizonyos tematika, amely ízlésesebbé, gusztusosabbá teszi a „maradékot”. A vegetáriánusokkal madarat lehet majd fogatni, ha van egy kis elszeparált rész a friss zöldségsalátának, gyümölcsmixeknek és egyebeknek. Biztosan jelen lesz valaki a lakodalomban, aki oda van az olasz konyháért, ezért célszerű létrehozni a zöld-fehér-piros részleget a tésztaételek számára. Fehér húsok, vörös húsok, halak és így tovább egészen a desszert-szeparéig.
 3. Az elő-sütő party
  Grill

  Végül, de nem utolsó sorban a legcukibb tippet hagyjuk a végére, amelynek Magyarországon nincs olyan nagy hagyománya, ám szép dologról van szó. A tengerentúlon sok pár bevett szokása az, hogy két legyet üssön egy csapásra. A boltban megvásárolt alapanyagokból elkészített étet midig olcsóbb, mint az étteremben megrendelt. Éppen ezért alakult ki a trend, hogy az esküvő előtti napon azokkal a vendégekkel, akiknek van kedve, ideje és kapacitása, a jegyes pár házában egy kisebb összejövetel keretében mindenki megsüti a saját specialitását, amely másnap az asztalra kerül a lakodalomban. Belecsípni persze nem bűn! A kezdeményezés nem tudjuk, hogy kitől indult útjára, de egy biztos: kifejezetten mágikus, hogy egy párként a barátokkal sütögetünk a kertben, amikor pedig megesszük az ételt kevesebb, mint huszonnégy óra múlva, két élet már összefonódott.

Mindenki eldönti, hogy mit fogad meg két blogposztunkból, de az esküvőt és a mulatságot kötelező nálunk tartani!

23 Cheap Wedding Reception Food & Drink Menu Ideas on a Budget