Home / Érdekességek / Hagyományos randevú – Új érzelmek
Hagyományos randevú – Új érzelmek

Hagyományos randevú – Új érzelmek

Millió randi ötletet találni az interneten, ha fogytán vagyunk, mit csináljunk. A teljesség igénye nélkül, múzeumi látogatás, egy új kávéház felfedezése, vidámpark, állatkert, kávézó, mozi és még órákon át lehetne sorolni. Van azonban egy, ma már kevésbé népszerű formája a randiknak. Ez nem más, mint a szabadban eltöltött, minőségi idő, ahol csak egymásra lehet fókuszálni. Megismerni a másikat, kint lenni a természetben, érezni a nap sugarait, kellemes szellő érintését a bőrön. Ilyenkor semmi sem zavarhat meg. Ekkor lehet a legjobban megnyílni a másik előtt, a szokásos álarc nélkül. Egy párkapcsolatnak végül is nem az a célja, hogy ismerd a másikat, szeresd és elfogadd?

Íme pár örökzöld, romantikus filmbe illő randiötlet, hogy ne a szokásos sablont vedd elő, hanem egy kicsit elvarázsold partnered:

Piknik a szabadban

Szinte lehetetlen olyan romantikus filmet említeni, ahol ne lenne legalább egy szabadban piknikező jelenet. Nem véletlen. Egyszerűen megszervezhető, olcsó, kreativitást szimbolizál és romantikus. Vacsora egy elegáns étteremben mindig jó, de azért egy piknik személyesebb, több figyelmességet rejt magában. Rakj el egy kis bort, sajtot, gyümölcsöket és kedvenc finomságaidat. Keressetek egy idilli helyet és kezdődhet a mesékbe illő randevú. Ha nagyon meg akarod bolondítani a helyzetet akkor a naplementét is megnézhetitek közösen, ami egy tökéletes lezárása lehet bármilyen találkozónak.

 
Csillagnézés

Van egy tevékenység, amit a mai világban az erős fényszennyezés miatt már csak ritkán lehet megtenni a nagyvárosban. A romantikus esték egyik múlhatatlan programja a csillagok figyelése. Kapcsoljatok-, mozduljatok ki, vessetek egy pillantást az univerzum egyik legnagyobb csodájára: az éjszakai, csillagos égboltra. Lehet kicsit klisének hangzik, de ki mondana nemet egy csodás, csillagos randevúnak? Ilyenkor töprengünk közösen azon, hogy mennyi fénylő pont van az égen, és mi is egy apró pont vagyunk ebben az óriási fénykavalkádban. Egyre több olyan telefonos alkalmazás is van, ami segít felismerni, mit is látunk az égen; így ha nem csak egymásról tanulnánk, akkor az ismeretek bővítésére is van lehetőség!

 
Lovaglás

Semmi sem hozhatja vissza a tündérmesék hangulatát mint a lovaglás vadregényes környezetben, akár kint a mezőn. Ha egyikőtöknek sincs tapasztalata ebben, akkor tökéletes közös szórakozás lehet. Amennyiben valamelyikőtöknek van, úgy közös kapcsolódási pontként használhatjátok. Az biztos, hogy közös emléknek tökéletes és remek beszélgetés indítóként is szolgál a szórakozáson kívül.

 
Túrázás

Amennyiben mindketten szeretitek a kinti aktivitásokat, akkor a túrázást nektek találták ki. Nem kell különösebben fittnek lenni ahhoz, hogy szenzációsan érezzétek magatokat! Természetesen azért itt sem ajánljuk azokat a túra útvonalakat, amik veszélyesebbek, illetve több óra a teljesítésük. A cél nem az, hogy minél bonyolultabb mutatványokkal nyűgözzétek le a másikat, hanem, hogy minél jobban megismerjétek egymást. Első randin végképp ne eldugott erdei ösvényt válassz a túra helyszínéül, mivel, főleg ismeretlenül, aggodalmat válthat ki partnereteknél. Pakoljatok egy kis vizet, nasit, öltözzetek kényelmesen és indulhat a móka. Hidd el, nem kell nagyon felkészülni, hiszen egy kis spontaneitás remek téma lehet a későbbiekben. Elkapott titeket az eső? Nevessetek rajta, ráadásul ez egy tökéletes indok az ismétlésre is.

 
Séta a szabadban

Igen, néha a kevesebb több. Olykor a legegyszerűbb ötletekből jönnek a legnagyobb találmányok is. Ilyen egy kellemes séta is a természetben. Egyszerű, de nagyszerű. Akik nagyon kalandozni akarnak, elmehetnek túrázni, de akik csak nyugodtan ismerkednének a napsütésben, azoknak a séta egy tökéletes megoldás. Egy felmérés során kiderült, hogy a harmincas, ötvenes és hatvanas nőknél a kávézás és vacsora után a sétálás volt a legnépszerűbb randiötlet. A húszas éveiben járó nőknél is előkelő negyedik helyen szerepelt. Kell ennél több? A sima ücsörgést már biztos legyőzte!

 
Napfelkelte/naplemente

Mi lehet jobb napindító, mint felkelni korábban, megölelni a másikat és közösen megnézni a napfelkeltét? Nem minden jó randi van este. Ez nem csak romantikus, de nagyon jó beszélgetés indító szituáció is. Látjátok azt a szépséget, amit napközben nem láthattok. Végignézitek azt a mindennapi csodát, amit természetesnek vesztek. Van ennél természetesebb, de mégis rövid ideig látható látvány a Földön?

 
+1: Borkóstoló

Ha mindketten szeretitek a borokat, és el akartok szabadulni a hétköznapoktól, akkor egy saját borkóstolónál mi lehet szórakoztatóbb? Keressetek egy közeli pincészetet, üljetek be egy rövidke kóstolóra, ahol megtanuljátok az alapokat. Ennél csak az lehet mókásabb, ha a piknikkel egybekötöd ezt a szórakozást. Készíts be egy kis sajtot, gyümölcsöt, rágcsát és párat a kedvenc boraid közül. Ezek után üljetek ki a közeli kis mezőre, beszélgessetek és élvezzétek saját borkóstolótokat. Garantált a jó hangulat, finom bor és kellemes környezet is!

Neked van kedvenc szabadtéri randiötleted? Mi az, ami esetleg megfogott ebből a listából? Írd meg nekünk kommentben Facebookon és a legjobb ötletekkel kibővítjük listánkat!