Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Esküvőszervezés > Gyerek az esküvőn – hívjuk vagy ne hívjuk a barátaink gyerekeit életünk legfontosabb napjára?
Gyerek az esküvőn – hívjuk vagy ne hívjuk a barátaink gyerekeit életünk legfontosabb napjára?

Gyerek az esküvőn – hívjuk vagy ne hívjuk a barátaink gyerekeit életünk legfontosabb napjára?

szirakadmin szirakadmin július 14, 2017 Esküvőszervezés

Egy esküvő szervezésénél mindig felmerül a “gyerek kérdés”, hogy hívjuk e a rokonok, hozzátartozók gyerekeit is avagy sem. Ez egy kardinális kérdés, mivel jól tudjuk, hogy egy fáradt, nyűgös kisgyerek akár okozhat kellemetlen pillanatokat is a nagy napon. Ugyanakkor ha szeretteinket nem szeretnénk megbántani azzal, hogy azt mondjuk ne jöjjenek a gyerekek, éppen ezért kellenek olyan ötletek, megoldások, amelyeknek bevetésével a gyerekek, a szülők és legfőképpen a házaspár gondtalanul, fesztelenül szórakozhat.

Kifejezetten költséghatékony megoldások valamint megfizethető módszerek is léteznek arra, hogy az esküvőre érkező gyerek vendégsereg is pompásan érezze magát, hogy lefoglaljuk őket és kellemesen fáradjanak el. Be is vonhatjuk a gyerekeket az eseménybe azáltal, hogy kisebb feladatokat adunk nekik, pl: buborékfújás az ifjú pár mellett, a házasság kötés után, vagy rajzkészítés az esküvő pillanatairól, és ezek beleragasztása egy emlékkönyvbe. Ezek lázba hozzák a gyerekeket pillanatok alatt, és bármilyen is a végeredmény, imádni fogjuk a cukiságok munkáit. De ezeken kívül is kifogyhatatlan az ötletek tárháza. Mutatunk is egy halom szuper ötletet, amit garantáltan imádni fognak a gyerekek, felnőttek egyaránt.

Szelfisarok gyerekeknek

Hihetetlenül le tudja foglalni a gyerekeket a jelmezbe öltözés, bábozás és különböző maskarák bevetése, elég egy kamera üzemmódba beállított tablet állványon, vagy komplettt szelfigép és néhány egyszerű maskara, maszk, vagy kiegészítő, az alfagenerációs kicsik, imádni fogják! És amiatt egy percig sem kell aggódnod, hogy nem tudják majd kezelni a tabletet vagy a szelfigépet. De! Tudni fogják! És elég jól el is szórakoznak majd vele. A jó az egészben, hogy fotózkodás nélkül is kiválóan eljátszadoznak a vicces kalapokkal, parókákkal, maszkokkal, ráadásul a lagzi ckiságfaktora is az egekbe szökik majd a sok kis mini cowboytól, batmantől, vagy hófehérkéktől. Az egyszerű hurkapálcára rögzített kigészítők például nagyon költséghatékonyak és ha eltörik vagy elszakad senki nem sajnálja majd.

 

Gyereksarok minden földi jóval

Igazából ha már van egy nagy felület amire rajzolni lehet, és ehhez van sok sok színes ceruza vagy zsírkrréta, nyert ügyünk van, persze nem kell ezt sem félvállról venni ha már belevágtunk. 🙂 Jó pofa ötlet például az esküvős színező vagy labirintus, amelyen a párt kell egymáshoz eljuttatni, illetve külön nasi sarkot vagy baby vip sátrat is berendezhetünk játékokkal. Sokan nem bízzák a véletlenre és szakembert is bérelnek, óvodapedagógust, dadust, babysittert, animátort, aki az egész esküvő alatt szórakoztatja és vigyáz, ránéz a gyerekekre.

 

Baby szundi szoba

Az sem ördögtől való, hogy ha egy esküvőn sok a pici baba vagy az egy éves kor alatti, feletti kisgyerek, hogy egy csendesebb szobában vagy sarokban pelenkázót és babaszobát alakítsunk ki. Ugyanis előbb utóbb kell majd egy nyugis hely, ahol a játéktól, futkározástól megfáradt nagyobbacskák és a még nem party arc picikék békésen pihenhetnek, míg odakint a mami és a papi a Coco Jumbo-ra táncolnak. Nagyon divatosak a bérelhető babakuckó sátrak, amiből egy helyiségben többet is fel lehet állítani, és amiben egyszerre két baba is kényelmesen szundizhat. Célszerű egyébként a nyugiszobába beültetni felügyelőnek egy hangos zenétől ódzkodó nagyit, vagy a felbérelt bébicsőszök közül bármelyiket, így gyakorlatilag bárki nyugodtan lehet a lagzi ideje alatt. Higgyétek el, hogy ha ti vagytok az ifjú pár és ezt a “szolgáltatást” beleteszitek a lagzi extráiba, a családos barátok és rokonok örökké hálásak lesznek nektek! Nem beszélve arról, hogy a buli is sokkal önfeledtebb lesz, ha mindenki bennmaradhat a komfortzónájában!

Esküvői gyereksziget

Tulajdonképpen a lagzin egy szabadszemmel jól látható placcra érdemes berendezni egy mini játszóteret, ahol lehet csúszni, mászni, és ahova biztosan nem esnek be az ittas nagybácsik. Erre teljesen ideális például egy hálós mobil labirintus sátor, vagy az építőjátékok. Igazából a kicsik bárminek örülnek, így nem lesz nehéz dolgotok.

 

Kölyök faloda

Ugyanilyen hatalmas kedvenc ha a gyerekek számára külön catering bekészítés van.  A kicsik imádják a minifalatokat például a minihamburgert, vagy a kakaót. Ilyenkor lehet rájuk szabni a fogásokat, így egy 3 éves például már lehet, hogy egyedül is elmolyol a gyerekasztalon levő étellel.

A címben feltett kérdésre pedig természetesen az esetek nagy többségében az a válasz, hogy naná, hogy jöjjenek a picik is! Ezekkel az ötletekkel számukra is felejthetetlenné tudod tenni a nagy napot! És nem arra fognak emlékezni, hogy mennyire fáradtak, és nyűgösek voltak, hanem arra, hogy milyen nagyszerű volt buborékokat fújni, színezni, és epres tejcsit inni. A kivitelezésnek pedig csak a fantázia szabhat határt!

 

Források: A cikk borítóképét Borbáth Áron esküvői fotográfus készítette, a cikkben szereplő további képek forrása: pinterest.com