Home / Érdekességek / Filmek, a téli bevackolódáshoz
Filmek, a téli bevackolódáshoz

Filmek, a téli bevackolódáshoz

szirakadmin szirakadmin december 17, 2017 Érdekességek

Hamarosan itt a karácsonyi szünidő, lassan pedig kezdhetünk azon gondolkozni, hogy mivel üssük el a szabad óráinkat, két rúd bejgli között. A nassoláshoz adott a felhozatal, hiszen a karácsonyi finom fogásokon kívül, tele lesz a fa szaloncukorral, ami mellé már csak egy könnyen emészthető, romantikus kis alkotás kell. Olyan karácsonyi filmek következnek, amelyek még nincsenek elkopva.

Az ünnepi tematikához illő filmeknek két hívószóval rendelkeznek, de azokkal nagyon. Nem is baj, hiszen ebben a periódusban mindenkinek pontosan ez a két dolog kell: karácsony és romantika.

Top 3-as listánk következik.

Négy Karácsony

Four Christmases

Kate és Brad egy pár. A film nyitó jelenetében, az esetlen Vince Vaughn összeszedi minden bátorságát, hogy elég laza benyomást keltsen hozzá, hogy Reese Witherspoont levegye a lábáról. A gyermetegnek induló leszólítás után hamar kiderül, hogy a pár tagjai tudnak a másiknak meglepetést okozni, így adnak egy esélyt a kapcsolatnak. Minden menetrend szerint zajlik. Ám csak addig, míg egy televíziós közvetítés során kikerülhetetlenné válik, hogy a karácsonyi időszakban családjukra is időt szenteljenek. A gond csak annyi, hogy Brad és Kate szülei is elváltak. Az ifjú pár, így kénytelen négy különböző helyen tölteni az ünnepeket, ám természetesen együtt. A karácsony meghitt hangulatát nagyban lenyomja, hogy mind a négy szülő bogaras kicsit, ami pedig velük jár, azt embert próbáló feladat elviselni.

Kate és Brad imádkoznak, hogy túléljék szilveszterig.

Csak Barátok

Just Friends

Chris Brander középiskolás évei végén szerelmet vall Jamienek. A túlsúlyos, fogszabályzós, nők bálványának legkevésbé sem mondható tinédzsert továbbra is a barátzónában tartja az a Jamie, aki iránt Chris jóval többet érzett, mint az örök barátság. A kapcsolatukban szintet ugyan nem lépnek, de a Christ alakító Ryan Reynolds az élet ranglétráján annál inkább megteszi ezt. A fiatal éveit, New Jerseyben keservesen elszenvedő fiú meg sem áll Los Angelesig és vissza sem néz. A kisportolt testalkatú, és a fizikumára egyértelműen pozitív hatással bíró férfivá érés következtében Chrisből hollywoodi cápa lesz, aki a sztárok felszínes ügyeit igazgatja. Eközben pénztárcája tele van, a nők pedig napi szinten cserélődnek az ágyában. Egy alkalommal azonban, éppen egy karácsonyi munka közepén újra otthon találja magát, majd ismét összefutnak a gimnáziumi évek alatt minden srácot ujja köré csavaró Jamievel. Az elfeledett barátság, ha ügyes-bajosan is, de valami egészen másba csap át.

A film ékes példája annak, hogy az idő képes elmosni minden kapcsolati skatulyát. Az ember érzelmei változnak, ahogy Chris és Jamie is.

Holiday

The Holiday

A Cameron Diaz által megformált Amanda érzelmek kifejezésére totálisan alkalmatlan nő, ám a látszólag hideg lélek, legbelül érzi, hogy valami nem kerek. Nincs ezzel másképp, a mimóza lelkű Iris (Kate Winslet) sem. A két önmagát nem találó nő, az interneten házat cserél az ünnepi időszakban, Amanda a külvárosi Anglia nyugalmában, míg Iris a pezsgő, napfényes Kaliforniában találja meg azt, ami elől menekülnek. Ez pedig a szerelem. Mindkettőjük terve az, hogy elbújnak a szerelmi csalódásokkal tűzdelt közelmúlt elől, ám pihenni esélyük sincs, köszönhetően a váratlanul felbukkanó testvéreknek és munkatársaknak.

A két nő személyisége és életkörülményei is szöges ellentétben állnak a másikéval, egy dolog azonban közös bennük: mindketten rájönnek arra, hogy a csillagok állása és a szerelem, a legkevésbé sem foglalkozik az előzetes tervekkel.

Az aktív pihenés is fontos az embernek, így jó szívvel ajánljuk a sziráki kastélyt pár nap fetrengés után.

Képek: IMDb