Home / Esküvőszervezés / Ezért imádjuk az őszi esküvőket! Az Ön álma is valóra válhat!
Ezért imádjuk az őszi esküvőket! Az Ön álma is valóra válhat!

Ezért imádjuk az őszi esküvőket! Az Ön álma is valóra válhat!

szirakadmin szirakadmin szeptember 10, 2018 Esküvőszervezés

Az ősz az egyik legvarázslatosabb évszakunk. Van egy sajátos varázsa, ami semmihez sem hasonlítható. Ha kimondjuk: ősz, azonnal egy sor érzékszervünk reagál: jellegzetes ízek, színek, illatok, textúrák. Bármennyire is zord olykor az időjárás ez az évszak páratlan. Nem véletlenül választják egyre többen esküvőjük időpontjául az évszak elejét, hiszen a legtökéletesebb biodíszlet, az őszi táj. Mi ezért imádjuk az őszi esküvőket Szirákon!

1: Színek

A Kastélykert az ősz beköszöntével olyanná változik, mint egy túlstilizált romantikus film díszlete. A fák és a kert növényei öntörvényű színváltásba kezdenek, az őszi árnyalatok vadul tobzódnak. Nem lehet betelni ezzel a látvánnyal! Nem beszélve arról, hogy ilyenkor az esküvői dekorban bátran használhatunk olyan tónusokat is, amik a nyári szezonban nem jellemzőek, azaz sokkal egyedibbek lehetünk.

2: Költséghatékonyság

Bizony lényegesen többet spórolhatunk meg, ha ősszel tartjuk az esküvőt, ez már bőven a szezon vége, így sokkal kedvezőbb áron lehet helyszínt bérelni, illetve bizonyos helyeken a menyasszonyi ruha kölcsönzésre is adnak kedvezményt és elmondható, hogy nagyjából minden olcsóbb ebben az időszakban!

3: Felejthetetlen szabadtéri esküvők

Egyszerűen mindig ezek a legvarázslatosabb szabadtéri esküvők. A sárguló levelek között a délutáni fényben az ifjú pár eszményien mutat. Van ennek valamilyen egyedi hangulata, ami egyetlen évszaknak sem tulajdonsága. Talán az intenzívebb színhatás, az illatok és a máshogy szűrődő fények miatt. Minden esetre imádjuk.

4: Őszi csokorcsodák

Van aki egy kupac őszi levéllel mondja ki a boldogító igent, valaki meg belekomponáltatja a száraz leveleket a csokrába, mindenesetre fantasztikus virágköltemények születnek ilyenkor, amik Hollywoodra is hatással vannak.

5: Izgalmas ízek

Az őszre jellemző zöldségek és gyümölcsök valamint az ilyenkor gyakrabban használt fűszerek melengetően ölelhetik át az egész esküvői menüt. Divat ilyenkor sütőtökös, mézes, almás, fahéjas szegfűszeges, fügés, aszalt szilvás ételeket az asztalra tenni. Mindenesetre tény, hogy ez idő tájt, nem csak a színek de az ízek is gazdagabbak, érettebbek.

6: Vége a tikkasztó kánikulának

A kinti hőség elmúltával senkinek sem lesz melege. A menyasszonyoknak külön jó hír, hogy legalább a táncig nem fogják leizzadni a sminkjüket vagy a hajukat. A hideg ellen a legjobb védekezés pedig a meleg pokróc. A vendégek garantáltan értékelni fogják a figyelmességet és szívesen melegednek majd a plédekben. Megvan az előnye és a sajátos hangulata annak is, hogy nem a rekkenő hőségben kell végigülni egy ceremóniát, és hogy nem fülledt az egész éjszaka.

7: Idény dekoráció

Az őszre sokkal több jellegzetes tárgy, dísz, szín, zöldség jellemzőbb, mint a nyárra, így a dekoráció igazán különleges lehet. Kár is lenne kihagyni ezeket a lehetőségeket, ha már az őszt tűzzük ki esküvői időpontnak.

8: Hosszú ujjú mennyasszonyi ruhák

A hosszú ujjú menyasszonyi ruhák hihetetlenül elegánsak és az összes évszakban megállják a helyüket, de ősszel sokkal kényelmesebbek is, mint a nyári nagy melegben. Rengeteg egyszerűbb, de nagyszerű és különleges, dizájner darabok léteznek már a hosszú ujjú fazonokból.

9: Maradandó emlék

Egy őszi esküvő sokkal nagyobb nyomot hagy az emberek emlékezetében. Gondoljunk csak arra, hogy egy nyári szezonban van, hogy több esküvőre is hivatalosak vagyunk. Egy őszi lakodalom teljesen más miliővel rendelkezik ráadásul az emberekben jobban megmarad egy különleges, őszi esküvő emléke. Az is valószínűbb, hogy többen ráérnek majd, mert nem ütközik az időpont nyaralásokkal.

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!

Inspiráció: http://happilyeverweddings.hu
Képek: https://hu.pinterest.com