Home / Esküvőszervezés / Esküvői vendéglista: kit hívjunk meg és kit ne?
Esküvői vendéglista: kit hívjunk meg és kit ne?

Esküvői vendéglista: kit hívjunk meg és kit ne?

szirakadmin szirakadmin február 19, 2017 Esküvőszervezés

Minden esküvő megszervezésének fontos része a vendéglista összeállítása, hiszen ismerjük a mondást: „Minél több vendég, annál nagyobb költség!” Körültekintően kell tehát meghatároznunk, hogy kit hívunk meg a Nagy Napra.

Az első lépések

Két irányból közelíthető meg a lista összeállítása:

1. Az esküvő méretének meghatározása után addig szűkítjük vagy bővítjük a vendégek számát, amíg a kívánt létszámot el nem érjük. Ha már megvan a helyszín, akkor a befogadóképessége szab határt.

2. Sorra vesszük az összes meghívandó személyt, amely így kiadja a meghívotti listát és egyben meghatározza az esküvőn részt vevők létszámát is.

Bármelyik megoldást is választod, vedd számításba, hogy ezek az emberek osztoznak majd legintimebb és legszebb pillanataidban, rajta lesznek az esküvői fotóidon és találkoznak minden más meghívottal, családtagjaiddal. Tehát fontold meg alaposan, kit engedsz be ebbe a körbe!

Akinek részt vettél a közelmúltban az esküvőjén, azt jó ha tudod, hogy illik is visszahívnod; akinek a közeljövőben esküvője lesz és arra hivatalos vagy, szintúgy. Tehát egy esküvői meghívás elfogadásakor mindig mérlegelni kell ezt az eshetőséget is!

Tegyél rendet a nevek kusza rengetegében!

Először is fogj egy tollat vagy egy táblázatot, és kezdd el egymás alá írni a neveketHaladj logikai sorrendben. Először a családdal kezd, aztán a barátokkal, külön listázva a saját és a párod családtagjait, barátait, valamint a közös barátokat.

Ha a szülők is szeretnének vendégül látni barátokat, vagy ragaszkodnak bizonyos családtagokhoz, velük is egyeztetni kell minél előbb.

Az első körös listán minden szóba jöhető ember nevét írjuk fel, és csak utána kezdjük el lehúzogatni őket prioritás szerint, hogy közelítsünk a végleges létszámhoz. A listát plusz-mínusz 5 fővel érdemes tervezni, mert biztosan lesz olyan, aki nem tud eljönni, vagy párral érkezik, esetleg utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy meghívjunk valakit.

A listáról húzzuk le nyugodtan a barátok barátait, az exeket, a potyázókat, a “csak” munkatársakat, a nemkívánatos rokonokat.

Ki mellé írjunk párt és ki mellé ne?

A kérdés nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik, hiszen ebben az életkorban a párok gyakran változnak, hamar lesz valakiből szingli vagy éppen találhat magának párt egy-két hónapon belül.

Kinek engedjünk és kinek ne? Aki házas, természetesen hozhatja a párját, vagy a gyerekeit. Javaslatunk, hogy aki fix párral rendelkezik, akár évek óta, ő mindenképpen kapjon még egy meghívót, aki viszont havonta cserélgeti a párját, őt egyedül hívjuk.

Az egyedül érkezők elhelyezése pedig úgy történjen, hogy ők egy asztalnál kapjanak helyet, így ismerkedhetnek, és nem érzik magukat rosszul, mert pár nélkül vannak. Másik lehetőség a saját baráti társaságukban való elhelyezésük, ahol egyébként is jól érzik magukat.

Ha mindezeket figyelembe véve kezded el a vendéglista összeállítását, biztosan nem lesz gond azzal, hogy megfelelő létszám mellett, a számodra és páros számára legfontosabb emberek társaságában ünnepeljétek meg ezt a különleges napot!

Gyere el Te is Kastélyszállónkba, és tartsd nálunk a Nagy Napot! Az exkluzív környezet egy Kastélyszálló ódon falai között az egész násznépet ámulatba ejti majd. További információkért kövess minket a kastély Facebook oldalán!