Home / Esküvőszervezés / Dj vagy zenekar játsszon az esküvőn?
Dj vagy zenekar játsszon az esküvőn?

Dj vagy zenekar játsszon az esküvőn?

szirakadmin szirakadmin január 29, 2017 Esküvőszervezés

A nagy nap dilemmája, hogy Dj vagy zenekar lépjen fel, hiszen, ha nem is a legfontosabb, de az egyik legmeghatározóbb momentum. A zene adja meg az alaphangulatot, ezért figyelembe kell venned a saját és vendégeid kívánságait.

Az esküvő az igen kimondása után, a meghívottaknak egy nagy buli. Magyarországon nagy hagyomány van a mulatós, szintetizátoros énekeseknek, akik hangulatot csempésznek az estébe. Nos, ez a felfogás az elmúlt évek alatt változott és az ifjú pár Dj vagy élőzene közül szokott inkább választani. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai is.

Zenekar

A zenekar több stílust képes megszólaltatni, de itt ne arra gondoljunk, hogy bármelyik kedvencünket lejátsszák ugyanúgy, mint ahogyan azt mi elképzeltük. Viszont a legnagyobb pozitívuma, hogy életet lehet a buliba. Nyilván akkor választasz egy ilyet, ha szereted a kézzelfogható dolgokat. Ilyenkor érdemes szétnézni a választható együtteseknél, hogy megtaláld, azokat, akik a legszimpatikusabbak neked és tudod 1-2 szám lejátszása után, hogy neked ők kellenek.

Dj

A Dj-t választók szinte bármit kérhetnek, mert repertoár végtelen. Itt nem kell attól tartanod, hogy hamis lesz egy hang. Nem lesz hosszú szünet, hogy a zenekar egy-egy tagjának szüksége van a pihenésre. Pozitívum, hogy ha valami nem tetszik, azonnal szólhatsz, hogy másfajta stílusban szeretnéd. Viszont a technikai zűrök miatt lehet aggódni.

A választás könnyítése érdekében a pénz is fontos szerepet játszhat, de ha úgy vagytok vele, hogy egy bizonyos zenekar vagy Dj bármennyit megér, akkor ne tartsátok vissza magatokat. Ez mindkettőtök nagy napja és semmi sem szabhat gátat a boldogságotoknak!

Ma már itthon is egyre elterjedtebb a Dj felkérése, míg más országokban az együtteseknek van sikere.

A zenekarok mellett szóljon még az élőzene varázsa, amit semmi más nem adhat vissza. A Dj zenének sokszor mű hatása van. és az emberek attól félnek, hogy klubzenét fognak hallani, ez pedig valljuk be elég rémisztőm hiszen nem szeretnénk, hogy a nagyszüleink szörnyülködve üljenek az este alatt.

A döntéshez figyelembe kell venned természetesen az anyagiakat, amit korábban már említettünk, de azt is, hogy a násznép mit kíván. Ha tudod, hogy olyan zenéket szeretnek, amiket képtelenség lejátszani vagy esetleg modern zenét is szívesen hallanál, akkor mindenképpen a Dj-t havasoljuk. Azok, akik a hagyományokat és az élő zenét szeretik, a zenekart javasoljuk. De vigyázz itt sokszor előfordulhat, hogy lehetetlen kéréssel állsz eléjük.

Szirákon válassz bármit, élő zenét vagy Dj-t, de van helyük. A kastélyban megfér a hagyományos és modern zene is és elég nagy hely van egy zenekar számára is!

Ha egy igazán különleges esküvőt szeretnél, akkor gyere el kastélyunkba a nyílt napra és hagyd, hogy elvarázsoljon a vidéki hangulat!