Home / Vadászat / Barkácsolás a vadászatban
Barkácsolás a vadászatban

Barkácsolás a vadászatban

szirakadmin szirakadmin október 27, 2016 Vadászat

Sokak számára, akik nincsenek tisztában annyira a vadászattal, a barkácsolás fogalma ismeretlen lehet. Felmerülhet az a kérdés, hogy vajon mit kereshet a címben ez a két fogalom. Éppen ezért a következőkben beavatunk a vadászok számára kedvelt tevékenységbe!

A barkácsolás az emberek többségének azt jelenti, amikor valaki asztalosmunkát végez. Pedig ebben a kontextusban, ha vadászattal kerül összefüggésbe, akkor egyet jelent a nagyvadas vadászati módszerrel.

Ezek általában lovas fogattal vagy szánnal történnek, azok akik fejlődtek a technikával a motorizált változatát választják, a terepjárót. Ez csak az adott személytől függ, hogy a klasszikus régimódi stílust választja vagy a modernizált opciót.

Előnyök és hátrányok

Természetesen ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az egyik előnye, hogy míg a cserkeléssel lassan haladunk és csak kis területeket tudunk bejárni, itt sokkal gyorsabban és nagyobb részt ismerhetünk meg. A vadnak szerencsére megvan az a jó szokása, hogy az ismeretlen zajnál szereti bevárni, hogy mi az. A vadász ilyenkor felkészülhet és eldöntheti, hogy melyiket szeretné lelőni. Sajnos, ha túl sokat hallja a vad azt a bizonyos ismerős zajt, akkor elveszik a meglepetés ereje és még időben elrohan az üldözői elől. A másik előnye, ami a vadász segítségére van, hogy míg az állat a fogatot nézi, addig nyugodtan leszállhat valaki és felkészülhet a lövésre. A másik módja, az amikor már a mozgó járműről végzik el a lövést. Sokkal jobb megoldás, hiszen az elejtett állatot azonnal fel lehet pakolni és vinni.

Hátránya az, hogyha tapasztalatlanok vagyunk akkor az erdő és az állat hamar kifog rajtunk. A versenyt ilyenkor a vad nyeri. Bár már említettük, de ha valóban sokat hallja azt a bizonyos zajt, akkor előbb-utóbb felismeri és nem fogja bevárni a fogatot, mert elszalad. A másik probléma, amikor az adott vadász nem ismeri ki magát annyira az erdőben vagy területen, ahol éppen történik ez a folyamat.

Fontos, hogy felkészültek legyünk mindenre, hiszen mondhatni élet-halál harc folyik. A mi tanácsunk az, hogy az első pár ilyen barkácsolásra tapasztalt kollégával menjünk és figyeljünk meg mindent, amit csak lehet. Az ismeretlen környéknél pedig próbáljunk meg először cserkelni, mielőtt fogattal vágnánk neki a nagy kalandnak!

Gyere el Te is kastélyszállónkba, és töltsd aktívan pihenésed! További információkat honlapunkon kaphatsz vagy látogass el Facebook oldalunkra!