Home / Esküvőszervezés / Az ültetés etikettje
Az ültetés etikettje

Az ültetés etikettje

Az esküvők szervezésének során ezer és egy gond felmerül, rengeteg tényező van, amelyre gondolni kell. Egy ilyen a sok közül, többek közt a to-do lista egyik végső, ám annál fontosabb simítása, az ülésrend kialakítása. A mai blogposztban ismételten egy kisokos jellegű írással szeretnénk megkönnyíteni az esküvői szervezkedés egyik sarkalatos pontját. Íme, pár tipp, hogy mikre érdemes figyelni az ülésrend és általánosságban, az asztalok kialakításánál. Esküvői ülésrend és más apróságok következnek.

Nagyon ritkán látni olyan lakodalmat, amely annyira kis létszámú, hogy nincsen szükség egy előre eltervezett ülésrendre, így a szervezés ezen pontja, szinte általánosságban kijelenthető, hogy kötelező kategóriát képez, legalábbis a legtöbb esetben.

Kezdjünk időben!

Rengeteg jegyes pár esik abba a gyakori hibába, hogy nem veszi elég komolyan az ültetés átgondolását, az utolsó pillanatban pedig már nem, vagy csak bajosan marad idő egy vészmegoldásra. Túl azon, hogy ez a feladat nem képzi a legsürgetőbb teendők részét, érdemes egy, vagy akár két héttel az esküvő előtt véglegesíteni az ülésrendet. Alaposan átgondoltan, logikusan megszervezve.

Gondolkodjunk nagyban!

Értjük ezalatt azt, hogy papír és ceruza a lelke mindennek, persze digitális formában. Érdemes az esküvői táblázatban létrehozni egy olyan oszlopot, amelyek a meghívottak státuszát hivatottak reprezentálni. Nyugodtan gondoljunk a rokoni és párkapcsolati szálak mentén való csoportosításra, úgy, mint a rokonaim, a partnerem rokonai, barátaim, a partnerem barátai és egyéb alkategóriákra. Ha ezt sikerül egy egészként látni, az ülésrend szinte elkészíti saját magát. Rend a lelke mindennek.

Címkézzünk!

Persze, a szó szoros értelmében! A cetlikre biggyesztett nevek gyakran elkeverednek a nagy mulatozásban, ezért célszerű választani egy olyan megoldást, amely kiállja a lagzi idejének vasfogát. Alternatív megoldásként gondolunk itt például a padlón elhelyezett – amennyiben természetesen a borítás engedi –, ízléses tipográfiákra, valamilyen ideig-óráig maradandó anyaggal. Nyugodjunk meg, a padlót és az asztalt – szerencsés esetben – senki nem viszi sehová, így nem kell az elkallódott cetlikkel és az ülésrend felborulásának terhével bajlódni.

Jelezzük, hogy ez a mi esténk!

A mai, felgyorsult világban is mindenki úgy vág bele a házasságba, hogy az örökké tart majd, ezt a boldogságot és nagy alkalmat pedig igenis kötelező kihangsúlyozni! Alapszabály, hogy a jegyes pár asztala megjelenésében és formájában is eltérő a többitől. A klasszikus esküvő kerekasztalokkal szemben, a hites ara és a férj asztala hosszú és szögletes, egy alaposan megtervezett esküvőn pedig még arra is figyelni illik, hogy a design egy hangyányit eltérjen a többi asztaltól. Persze nem szignifikánsan, csak ízlésesen.

Jóllehet, az asztalokkal kapcsolatos kérdések és az ülésrend nem igazán szabhat gátat egy emlékezetes lakodalomnak, ám mégis, nagyobb jelentőséggel bír ez a kis apróság a szervezésben, mint gondoljuk. A meghívottak ötletesen való összeresztése, még életre szóló barátságokat is létrehozhat.

Tökéletes szervezés mellé, tökéletes helyszín dukál. Válasszon bennünket!

How to Seat Your Guests at the Wedding Reception

Címkék