Teleki-Degenfeld Kastélyszálló**** Szirák > Konferencia és rendezvényszervezés > Csapatépítő – a legnagyobb üzleti befektetés
Csapatépítő – a legnagyobb üzleti befektetés

Csapatépítő – a legnagyobb üzleti befektetés

A címet olvasva sokan gondolnak egy jól sikerült pályázatra, az év legnagyobb üzletkötésére, vagy egy szépen termelő ügyfélre. A lényeg azonban, amelyet sokan elfelejtenek, a részletekben rejlik. Munkáltatóként és egyben vállalkozóként lehet ügyesen mozgatni a szálakat, ám a leginkább lényegi faktor a sikeresség szempontjából az üzleti életben nem más, mint az összetartó munkaközösség. Egészen pontosan az az összetartó munkaközösség, amely egyáltalán nem önmagától születik meg. Tenni kell érte.

A munkatársak közti egységet és kötődést tudatosan kell kiépíteni, hiszen nagy valószínűséggel nem mindenki ugyanakkor kezd az adott munkahelyen, ráadásul van, aki zárkózottabb típus. Két dolog segíthet azon, hogy ez a folyamat felgyorsulhasson. Az idő, valamint a csapatépítő tréning. Utóbbi áll mai blogposztunk középpontjában.

Az elején gyorsan le kell szögezni, hogy a csapatépítő tréningektől sokan viszolyognak. Többnyire a Hivatal című áldokumentum-sorozat jelenetei jutnak a szó hallatán a munkavállalók eszébe, a kínos csendekkel, erőltetett feladatokkal. Nem szükségszerű, hogy így menjen végbe egy csapatépítőnek kinevezett program. Annak ellenére, hogy kezdetben kétkedően fogadják az ötletet a munkatársak, a hosszú távú haszon megkérdőjelezhetetlen. Felszínre törhetnek sérelmek, épülhet az együttműködés a napi dolgokban, valamint az emberek a munka berkeitől elvonatkoztatva megnyílnak egymásnak, amely nagyon nagy mértékben segíti a napi feladatok elvégzésének hatékonyságát. Csak erről, még talán ők sem tudnak.

Bölcs döntés lehet egy csapatépítő tréning előtt felvázolni az embereknek, a terv hasznát. A fenti információk megértésével látni fogja minden kolléga, hogy a csapatépítés nem egy kötelezően letudandó nyűg, hanem a leghasznosabb munkafolyamatot segítő intézmény. Ennek fényében nem túlzás kijelenteni, hogy egyben a legnagyobb üzleti befektetés is.

Ami fontos a csapatépítő tréningek megszervezése esetében, hogy a megszokott környezetből kell kiszakadni, ugyanis az emberek sokkal jobban nyílnak meg egy ismeretlen környezetben. Ha az iroda melletti bárban, vagy valamelyik munkatárs lakásán lesz az esemény, az nagyon kevéssé szakad el a szürke irodai munkanap feelingtől. Hasznos, ha a ismeretlen és új az inger, vagyis, ha minél messzebb vagyunk az irodai levegőtől, ahol a kollégák felszabadulnak és jól érzik magukat. Tudományosan bebizonyított tény, hogy a boldogság és a tanulás, két egymáshoz rendkívül közel álló emberi folyamat.

Ha még nincs tervben a következő csapatépítő tréning helyszíne, ne keressen tovább! A fővárostól 75 kilométerre található Teleki-Degenfeld Kastélyszállóban, az egész team újjászülethet.

Why Team Building Is The Most Important Investment You’ll Make