Home / Egészség, wellness / 5 indok, amiért jobb szezonon kívül “nyaralni”
5 indok, amiért jobb szezonon kívül “nyaralni”

5 indok, amiért jobb szezonon kívül “nyaralni”

szirakadmin szirakadmin október 13, 2017 Egészség, wellness

Ha nyaralásról beszélünk, mindenkinek a vízpart és a hőség jut eszébe, holott nincs is jobb annál, mint szezonon kívül elvonulni kicsit. Mondunk 5 indokot, hogy miért érdemes az őszt vagy a telet választani pihenésünk időszakának.

Nincs túlságosan meleg

Eléggé adja magát az indok, úgyhogy hacsak nem szereti valaki kifejezetten, ha ömlik róla a víz és maximum annyira érdemes megmozdulni, amíg a szánkhoz emeljük az üdítős vagy koktélos poharat, akkor bizony ősszel vagy télen sokkal kellemesebb elutazni valahova, és itt most nem a trópusokra gondolunk.:)

Minden jobban esik

Kellemesebb lehetőség adódik a hosszú sétákra, városnézésre vagy éppen a természet szépségeinek felfedezésére. Ugyanakkor jól esik behúzódni a melegbe is, aki pedig a vízhez ragaszkodik, egy kényeztető pezsgőfürdőzés keretében ellazíthatja fájó tagjait, ami lássuk be, 40 fokban nem esik annyira jól.

Kiteljesedhetünk a gasztronómiában

Amíg a meleg hónapokban csak salátázni van kedvünk vagy kifejezetten könnyű ételeket szeretünk fogyasztani, addig a hidegebb klíma szinte megköveteli a testesebb, fűszeresebb, laktatóbb fogásokat. Bár természetesen az egészséges táplálkozásban hiszünk mi is, alkalom adtán ki tudna ellenállni egy gőzölgő töltött káposztának vagy éppen egy jó kis disznótorosnak, amihez bizony az ital is jobban csúszik, hidegben ráadásul a fejünkbe sem száll olyan könnyen.

Már a táj is festői szépségű

Ki akarna múzeumokban aszalódni (ahová nyáron épp a hőség elől húzódunk be), amikor maga a természet is épp a legszebb ruháját viseli?! Ősszel megcsodálhatjuk a tarka faleveleket, télen pedig olyan elképesztő nyugalom árad a hólepte dombokból és síkságokból, hogy csak nézni is öröm. Még nagyobb boldogság elsőként belelépni a friss hóba és hallgatni a ropogását, aztán egy kiadós hógolyó csatában ledolgozni az előzőleg elfogyasztott kiadós ebédet.

Jobban megéri

A szezonon kívül utazni mindig jobban megéri, hiszen a legtöbb szálláshely ilyenkor nincs annyira tele. Sőt, sokan ilyenkor extra kedvezményekkel igyekeznek becsábítani a vendégeket, így valószínűleg a teltházak miatt sem kell idegbajt kapnunk és a pénztárcánk is picit nehezebb marad a hazautazáskor.

Érdemes megnézni például a mi csomagajánlatainkat!